2021-09-15 2337 浏览
今晚同老公庆祝生日,加入左如心个Vivva会员,有买一送一优惠,梗系要试吓啦!一去到confirm会员优惠后,就可以落单点主菜,本来想拣A4和牛西冷,可惜无货,为有转返普通澳洲肉眼,另外拣左羊膝,太约半个钟上菜。等上菜嘅时候当然系去拎前菜啦!冷盘海鲜唔算多,但系好啱胃口,有本地肉蟹,好滑好鲜甜,濑尿虾,中等size, 好甜!面包蟹(我个人喜欢肉蟹,啖啖肉)仲有青口,海虾,蚬同螺。还有鱼生,大大片切俾你,很生鲜,无筋。配埋生日优惠嘅白酒,好正!餐汤有好浓嘅磨菰汤,浓到好似屋企煮咁,另有雪耳椰子煲猪𦟌,足料!当然仲有沙律!食完海鲜主菜就到!牛扒叫左5成熟,很好,有肉味,无筋,𣺉,肉面有少少焦香。羊膝正,超𣺉,有羊味,但唔膻,好味!食食下,会有钟仔响,通知你出去拎,今晚总共拎左4次,有青酒煮海虾,辣酒煮花螺,卡邦尼意粉,芝麻汤圆糖不甩,有惊喜!甜品慕士蛋糕比较多,还有大福,蛋挞,生果,movenpick雪糕,维记雪米糍,仲有啱晒小朋友嘅果汁软糖!生日当然有蛋糕,系tiramisu, 系少左少少酒味,整体都好味,而且几大件。食到好饱,好满足,只系5百几蚊就食到2人半自助餐超值!会员仲有2000
食到好饱,好满足,只系5百几蚊就食到2人半自助餐超值!会员仲有2000分储!真系抵到烂!好值得推介,希望下次有机会食到和牛!系服务差少少,想揾人加水好耐都揾唔到人⋯⋯希望会改善!
羊膝
2021-09-14