招聘中
$19,000-$21,000
月薪 (面议)
2019-07-30 1137 浏览
又来到要同闺蜜兴祝生日既时间, 今次拣左想试好耐既田舍家!最初留意呢间餐厅当然系因为佢系ICC顶楼, 有无敌海景啦。仲有既就系佢炉端烧上菜既方式同埋坐位都好特别。不过今次on a budget所以就试左食lunch先啦!!成功book到window seats, 坐低见到个景真系冇得输 (虽然我影得有d差), 靠住窗边食系好feel啲, 真系野都好食啲!友人叫左龙虾+和牛set; 而我就叫左个怀石料理set试一试佢既真功夫。另外忍唔住再叫多左一烧鸡泡鱼干小食, 好满足!龙虾+和牛set头盘系简单沙律, 冇乜特别烧龙虾摆盘好靓!! 用料真系好新鲜, 啲肉好鲜甜, 配埋旁边不同既汁, 好食~烧薄和牛扒切件, 配左个炒饭 渍物同炒杂菜 - 个牛系肥美既, 再烧左啲油出来, 配炒饭好似有啲漏。甜品Panna Cotta - 味道都系一般。但餐厅系有心思既, 将个蜡烛底整左粒提子固定系碟, 唔洗拮到个甜品/d蜡滴到甜品。相对个怀石料理set精致好多头盘系刺身platter - 用料新鲜, 摆盘又靓再来多个头盘系渍物 沙律 冻豆腐 蛋巻 platter - 好醒胃用茶壶serve既海鲜清汤 - 好
又来到要同闺蜜兴祝生日既时间, 今次拣左想试好耐既田舍家!
最初留意呢间餐厅当然系因为佢系ICC顶楼, 有无敌海景啦。

靠住窗边食系好feel啲, 真系野都好食啲!

另外忍唔住再叫多左一烧鸡泡鱼干小食, 好满足!

龙虾+和牛set
头盘系简单沙律, 冇乜特别

相对个怀石料理set精致好多
头盘系刺身platter - 用料新鲜, 摆盘又靓
用茶壶serve既海鲜清汤 - 好足料, 汤好鲜甜
主菜有西京烧银鳕鱼, 天妇罗, 和牛薄烧, 炒饭同杂菜 - 真系好饱!!

整体食物系中上水准. 但就冇乜特别/惊喜。
当然餐厅景色真系无敌, 特别日子/庆祝都非常适合!!