2019-10-03 883 浏览
同朋友庆生,又因为方便其中一位回家,专诚拣选北角呢间德国餐厅,又可以喺openrice订位,方便~4个人,叫咗4人餐($798)~(但唔记得影餐牌)餐汤: 南瓜汤👍🏻前菜: 巴马火腿蜜瓜沙律👍🏻小食: 德国肠拼盘👍🏻主菜(4选2): 德国咸猪伴酸椰菜 & 龙虾烩饭👍🏻猪手上碟已起肉,够入味,皮是脆的,问店员有冇酱料,佢就比咗两樽酱我地,一樽系芥末,一樽唔知咩,酸酸地。伴碟就有蕃薯条同酸椰菜,仲好食😆呢款确系必叫~😋龙虾烩饭都正,大大只龙虾又多膏,烩饭入面仲有好多料,汁又香,每人食4份1碟,都好够饱~甜品:一去到已经向店员提及有朋友生日,想喺甜品旁写祝福语,一问就ok😊而set嘅甜品系雪糕窝夫,点知到我地叫果阵竟然卖晒,店员提议拣两款cheese cake代替,生日个fd见到有雪糕布朗尼,问可唔可以将其中一件转呢个,点知要加$20,但佢想食,加就加吧!最后分两碟甜品上,一个手写字,一个插牌,哈~饮品: 番石榴汁/芒果汁/蜜桃汁/热情果汁临食完才order, 点知蜜桃汁又无晒🤦🏻‍♀️我拣芒果汁,好饮,饮落舒服唔算好甜,唔似有加糖水,原汁原味~其他就唔清楚。总括嚟讲,食物方面系好,环境舒服,

4个人,叫咗4人餐($798)~(但唔记得影餐牌)

餐汤: 南瓜汤👍🏻

前菜: 巴马火腿蜜瓜沙律👍🏻

小食: 德国肠拼盘👍🏻

主菜(4选2):
德国咸猪伴酸椰菜 & 龙虾烩饭👍🏻

甜品:
最后分两碟甜品上,一个手写字,一个插牌,哈~

饮品: 番石榴汁/芒果汁/蜜桃汁/热情果汁
临食完才order, 点知蜜桃汁又无晒🤦🏻‍♀️

总括嚟讲,食物方面系好,环境舒服,但可能假期前夕,店内人手确实不足,出菜亦比较慢,希望有待改善~😊

2019-09-30
用餐时段