2019-04-27 1166 浏览
Boxing Day日头去完大澳所以夜晚出返去东涌,都仲系九点几所以就揾吓有冇甜品食啦,我系一个Tiramisu爱好者,所以特登揾下东涌边度有得食。揾完见到呢一间餐厅有,但系我唔熟东涌所以揾咗好耐先揾到,不过位置有啲吊脚,同唔近地铁站,佢喺个屋苑嘅下面,个环境有啲outdoor嘅地方,啱Chill吓饮杯野。𠮶阵仲好多人食紧晚餐,好似都几多嘢食几吸引。Staff好有礼貌完全冇所谓我哋坐边度。😊我同个朋友已经食饱咗,所以只系嗌甜品,叫咗一个Tiramisu,同埋一个Apple Crumble,价钱非常合理,只系$55元一个,仲送2球雪糕。另外仲叫咗杯冻朱古力,但呢杯伏到不得了,系好大杯,但淡到不得了,只系一杯啡色嘅水。有啲无奈...😑😑😑但甜品就正常好多,首先Tiramisu我觉得系好味嘅,都几大旧同埋够湿,咖啡个味唔错,但未到惊为天人,不过绝对可以Encore!而且佢个摆碟造型都唔求奇!但2球雪糕有啲空心。哈哈。至于Apple Crumble🍎,我觉得比较普通,肉桂味浓,但啲脆脆唔够松,而且苹果蓉完全唔爽口,味道正常,但口感扣分,不过呢方面好主观嘅,份量都唔细。总括嚟讲,呢间餐厅几舒服,

Tiramisu

Apple  Crumble

总括嚟讲,呢间餐厅几舒服,睇波一流,甜品性价比高,有机会可以试埋咸食。👍🏻👍🏻👍🏻

2018-12-26
用餐时段