2024-01-15 392 浏览
顶呱呱!大气磅礴嘅草莓忌廉蛋糕嘅视觉盛宴,倒系满足咗我呢个爱影相嘅美食家,虽然味道就咁啦,响社交平台度𠮶啲留言都赞晒皮,啱晒想拎嚟博个「Like」嘅你📸。不过话说返嚟,今次嘅主角绝对系芒果拿破仑!皮脆脆,唔会好似啲平时食到样响墙壁就碎,夹住芒果𠮶啲酸酸甜甜回味无穷,真系得我心🥭!行过九龙城,就嚟到呢间Tony Wong,试吓佢哋嘅coconut bb,真系揭开咗我对西饼嘅新视野!个椰子蛋糕,椰片加得得意,出乎意料地,不单止造型劲,味道都正!那朵低糖拿破仑,香脆嘅外皮加上酥软嘅内层,仲有啱啱好嘅吉士香滑贯穿中间,一啖口落去,真系幸福感爆棚!最紧要系低糖,啖啖无负担,真正食得开心又食得健康〰️。相比起七年前嘅印象,今次呢场甜品探险,从Yuzu蛋糕嘅柚子清香到稀少糖拿破仑嘅健康甜味,Tony Wong真系默默地打破咗我对佢哋嘅旧有质疑🍍。揾美食有时唔系寻找完美无缺,而系期待惊喜,预嗱嘅或者唔系咁滴水,但总有一天,佢哋会用新嘅滋味住你心。美食探险,总系充满无限可能!🍰