2023-02-22 333 浏览
仲记得大概八年前喺朗豪坊第一次食呢间连锁野,不过𠮶间分店已经执咗好耐🙈主食其实就普通,但系个甜品真系一大亮点🫢呢篇纯粹系私心想纪录下,最近再访个波提冬甩依然系回忆中既味道几满意🤣可惜呢间分店都贴出左三月二十八日结业既通告,唔知仲有几多间剩😢▪️ 冲绳二段定食 (A+B+C+D)A 锅烧𩠌:芝士鸡 / 大阪烧酱吉列猪扒B 饭 / 乌冬:冲绳蒸饭💲79 / 寿喜烧乌冬💲89C 甜品:🌟冲绳海盐焦糖雪糕冬甩(8/10)D 餐饮淋上芝士酱既炸鸡,个皮保持微脆,粉浆厚度适中,鸡肉亦都嫩滑🐔吉列猪扒脆身,但系啲肉就偏干会介口,加上左大阪烧酱同埋木鱼丝🐷以菇、鸡肉、红萝卜、洋葱为主既蒸饭,饭粒微湿润,味道清淡🍚乌冬反而几弹牙🍝波提冬甩口感烟韧Q软,海盐焦糖酱突出,系难得地我会钟意既咸甜交替,配上云呢拿雪糕球好满足🥹🔎 整体评分(7/10)

▪️ 冲绳二段定食 (A+B+C+D)

A 锅烧𩠌:芝士鸡 / 大阪烧酱吉列猪扒
B 饭 / 乌冬:冲绳蒸饭💲79 / 寿喜烧乌冬💲89
C 甜品:🌟冲绳海盐焦糖雪糕冬甩(8/10)
D 餐饮
芝士鸡  + 冲绳蒸饭
大阪烧酱吉列猪扒  +  寿喜烧乌冬
冲绳海盐焦糖雪糕冬甩

🔎 整体评分(7/10)
冲绳海盐焦糖雪糕冬甩