2018-01-10 533 浏览
一直以來食泰國菜我只會第一時間諗到去九龍城,但今次朋友話唔想去到咁遠,就說不如試試這間,結果尚算不錯,有些菜式亦有驚喜。首先要讚的是星川大花蝦。咖喱汁很香很濃,雖然惹味來說一定不夠泰國曼谷的建興酒家,但都很值得推介。芒果及藍莓奶凍 ❤️第二個要讚既係甜品。甜品名叫「寶貝, 寶貝」,的確兩杯奶凍都很高質!鮮果除左裝飾之餘入口亦新鮮,果味濃郁,同奶味作出很好的平衡。作為泰國餐廳的甜品來說很驚喜呢~海南雞 & 香蔥蒜蓉包有點可惜是無去骨,亦無配油飯。不過雞油香搭夠,肉質如果可以再嫩少少就更好了。越式燴牛尾 其實不太喜歡牛尾的騷味,只不過超愛食的朋友堅持要點⋯⋯肉來說燴得很嫩,醬汁亦惹味。下次食泰菜又多個選擇

星川大花蝦

寶貝寶貝

芒果及藍莓奶凍 ❤️
第二個要讚既係甜品甜品名叫「寶貝, 寶貝」,的確兩杯奶凍都很高質!鮮果除左裝飾之餘入口亦新鮮,果味濃郁,同奶味作出很好的平衡。作為泰國餐廳的甜品來說很驚喜呢~

海南雞配蒜蓉包

海南雞 & 香蔥蒜蓉包