2016-11-17 2167 浏览
蓬星期三运动日,亦系最难谂去边食晚饭既时候,因为唔少食肆八点就收舖。跑完步唔想食太油腻,所以拣左健康食品拉面 (真系自欺欺人)Serve我地果位职员,唔单止识讲中文、英文、仲识讲日文入到去真系以为自己去左日本,除左因为有日本既师傅之外,咁岩当时有一枱日本既客人,再加上呢度既环境同装修,完全觉得自己去左日本其实我都几中意食拉面,但盐于佢太油腻所以甚少食今次难得有一间健康+拉面既店,两样都系我追求梗既野,当然要试啦我叫左特制拉面 (中太面、硬身、有香油、有蒜、有葱)配菜: 一只溏心蛋、4片猪腩肉、紫菜、似豆苗既菜同大量既葱丝一如以往,食面前一定会试左个汤先。试左之后就明白点解会叫健康啦,因为佢个汤底无平时食开果D咁结身,亦少D油浮系面度。感觉系健康D,但都系正常既好食D,果然鱼与熊掌,系唔能够同时存在。溏心蛋一直都唔中意食,所以无评论猪腩肉一般,只有猪肉味,感觉好似食梗汤渣...只系无汤渣咁淋有一款貎似豆苗既菜,但煮耐左D,淋得制值得赞既系本人好中意食葱丝,而呢度既拉面系可以满足到我对葱既渴望;面亦煮得岩岩好,有咬口朋友话全日都无食饭,而且见到张MUEM上面D咖哩饭相好吸引,所以就叫左日式

跑完步唔想食太油腻,所以拣左健康食品拉面 (真系自欺欺人)

Serve我地果位职员,唔单止识讲中文、英文、仲识讲日文

其实我都几中意食拉面,但盐于佢太油腻所以甚少食

我叫左特制拉面 (中太面、硬身、有香油、有蒜、有葱)
特制拉面

溏心蛋一直都唔中意食,所以无评论
有一款貎似豆苗既菜,但煮耐左D,淋得制

朋友话全日都无食饭,而且见到张MUEM上面D咖哩饭相好吸引,所以就叫左日式猪扒咖哩饭配汤
试左一啖汤之后,脑海即刻浮现某只伊面既味精汤....
日式咖哩猪扒饭
猪扒新鲜炸出,分左四件,好脆!! 亦有肉汁,唔错

咖哩汁反而咸得制,唔系应该甜架咩?!
2016-11-16
用餐时段