平日难得有日假期,系朋友返工附近陪佢食个lunch,最近IG都好多泰菜post,所以我地就拣左系太古广场既呢间--------------Apinara!😛🫰🏻餐厅装潢非常时尚,除左令人有身置泰国感觉外,店内摆设亦非常古典优雅,门口更有open bar table, 如果我happy hour或者Happy Friday都会想黎呢度chill下~🤭Lunch peak hour都需要排队等位,不过都好快就可以入去啦~👍🏻午市有套餐,都有A la carte menu可以叫,因为都有唔同款式既野食想试,所以我地就拣左 A la carte menu 入面既泰式珍宝生虾刺身、小食拼盘、泰式和牛船面、河虾冬荫功炒饭黎share食🤩泰式和牛船面**小小辣,加上浓郁牛肉汤,d面好弹牙,又食到每种材料既味道~泰式珍宝生虾刺身***好新鲜既生虾🤩,配埋个自家制生虾酱汁,好清新好甜,鲜味都好出,仲有蒜片同埋苦瓜比你夹著黎食小食拼盘**有好几款唔同口味同口感既小船系只小食船上面~炸虾饼,炸肉丸,单骨鸡翼,春卷满足晒想食唔同款既我地小食炸到热辣辣上枱,都唔会好快变淋,仲有d酱汁比你配,虽然好热气,但好食!

泰式和牛船面**
小小辣,加上浓郁牛肉汤,d面好弹牙,又食到每种材料既味道~

泰式珍宝生虾刺身***

小食拼盘**
有好几款唔同口味同口感既小船系只小食船上面~
炸虾饼,炸肉丸,单骨鸡翼,春卷

满足晒想食唔同款既我地

河虾冬荫功炒饭**
卖相已经好靓,仲有好多虾子,冬荫功味唔会太浓令到个饭太辣/太重味好滞,香料味重d,香矛味比较重小小,好香都好清新

下次有机会再黎食dinner,饮下野chill下

2023-08-08
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段