2021-02-07 4816 浏览
🇭🇰Oasis Bar & Grill ·依家无得夜晚堂食真系好难约朋友见面🥺🥺我平时食tea都系钟意食咸点多啲 难得见到呢间既teaset有得全部要咸点我就约左朋友黎食 估唔到都几有惊喜🤩而且佢呢度既环境坐得好舒服 好适合坐低慢慢吹水😌·all savoury afternoon tea $428 for two·scones因为个staff话佢地个scones系啱啱焗好 所以我地就决定食左佢地先😈佢个scone真系热辣辣 一摆入口已经加分 佢个质感同味道都唔错 几有惊喜 不过唔知系咪因为佢太大旧 食到最尾有啲好似蛋糕咁🤣🤣·bottom layer因为佢所有都系咸点 所以我地都无话特别分食边啲先啦 就咁由底层开始😂😂佢个青瓜蛋沙律三文治几有惊喜 佢本身个蛋沙律整得几好食 而且个青瓜好够薄得黎清清地 唔错🥒之后佢个蟹饼都好真材实料 出面好脆 而且入面真系食到一疏疏蟹肉 我自己几钟意🦀️😍个烟三文鱼饼干又系好唔错 佢个烟三文鱼咸度好适中 最后个beyond meat burger我自己就麻麻啲 因为我始终觉得呢啲素肉有一阵草味 我自己钟意真既beef patty多啲🤭🤭·top laye
🇭🇰Oasis Bar & Grill

all savoury afternoon tea

bottom layer
青瓜蛋沙律三文治

top layer
车厘茄大虾配牛油果酱

因为bottom layer全部都好好食 所以我地对呢层期望好高 但系我自己就觉得呢层啲嘢食调味重手左少少咁 无下层个啲咁出色🤣佢个parma ham实在太咸啦 所以好似覆盖晒芦笋个味咁🤔🤔之后个车厘茄大虾我个朋友话唔错既 个虾几好味 不过都系偏浓味少少🦐🙊之后个鹅肝酱多士反而唔错 口感唔错 而且唔会话太腥😌最后个黑松露大啡菇都唔错 甜甜得咁几好食 不过我自己觉得可以再juicy啲😈😈
peach iced tea $28
peach  iced  tea

佢呢个都几好饮 唔会话太甜 好夹个teaset 不过唔知系咪佢个果干渍过既原因 佢有一个好特别既回甘 同平时饮开既有啲唔同🤣
#rbyeat
#rby西餐