2023-04-10 103 浏览
未试过Owens,听朋友讲好食就订枱嚟试下。可惜朋友临时要OT,反正已订枱,就自己唻食了去到见舖仔细细但系好多人,好在我有订枱因为一个人试唔到几多嘢,就只叫个Dinner Set。汤加$38转咗法式蟹肉龙虾汤,主菜就法式牛肝菌软壳蟹意大利饭,再加$48叫甜品Tiramisu ,然后加$19转饮品恋爱世纪个汤味道都够浓卖相都ok,意大利饭大大只软壳蟹喺上面卖相漂亮我个人唯一觉得系上面啲红椒丝过多,个饭好食,但系近排个胃唔多舒服,食咗一半食唔落,浪费咗美食恋爱世纪系蜜桃加杂莓梳打,个人比较喜欢嘅口味。不过不失,味道不会太甜,刚刚好。最后系甜品,Tiramisu ,呢个系成餐饭嘅败笔餐厅系用玻璃碗装住Tiramisu ,食咗三分一至一半左右,咬到异物,个嘴边有啲痛,吐出嚟发现系玻璃我系食到底下有玻璃嘅。当时职员同我讲唔好意思,问我要唔要换过新嘅俾我,我叫咗取消。讲真,我无勇气再食,个嘴损咗少少,有少少血。我惊再唻多个都系玻璃。。。跟住我就饮埋杯嘢饮就埋单走人。个职员再同我讲唔好意思,帮我取消咗个Tiramisu 个汤送嘅再俾咗7折我。两个职员都好有礼貌,不过俾我感觉就系唔紧张件事,好似好平常

去到见舖仔细细但系好多人,好在我有订枱

法式蟹肉龙虾汤
个汤味道都够浓卖相都ok,
法式牛肝菌软壳蟹意大利饭
意大利饭大大只软壳蟹喺上面
卖相漂亮
恋爱世纪
Tiramisu
取消咗个Tiramisu 个汤送嘅再俾咗7折我。两个职员都好有礼貌,不过俾我感觉就系唔紧张件事,好似好平常咁。各自讲咗两次唔好意思,完全无问过客人有无整亲。当时我有用纸巾㩒住个嘴,可能佢哋无留意啦~因为我发现个嘴有少少渗血。我落单嘅时候全部都系升级证明出唻食饭就唔会介意用多啲钱食好啲,所以有无折都无所谓。食物安全好重要,当时食到非常唔高兴,忘记咗影底玻璃即刻叫职员。
食物系好食嘅,但系第一次就咁,唔会再唻,唔安全
2023-04-08
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
法式牛肝菌软壳蟹意大利饭