2014-03-08
是日食唔到凍嘢,但心思思又想食甜品,記得上次去咗呢間還不錯,就又來啦。 小熊係雪糕狂熱,要咗曲奇狂熱,底下十分豐富,生果有黃桃,火龍果,西瓜球,蜜瓜球,還有涼粉,面頭有爆爆珠(有魚肝油口感,外面係脆嘅,咬爛會有果汁流出),上面有一大球雪糕(自選口味,小熊揀咗曲奇啦),還有一塊Oreo。成個甜品俾人一種豐富盛薈嘅感覺。 本蛇選擇有限,係熱嘢中睇來睇去,點咗黑糖芋圓紅豆豆腐花。底下係豆腐花啦,應為店家自製,豆味濃郁;有紅豆,顆粒分明,不過甜;還有芋圓,地瓜圓,軟糯滋味,由於豆腐花是無味的,撒咗點黑糖調味。整個甜品食完,覺得頗天然滋潤呢。尼度所有甜品俾人感覺都係搭配豐富,一點也不單一,食起來驚喜不斷呢!價錢又唔貴,希望越來越多人幫襯啦!