2020-07-27 75 浏览
收工同个朋友去楼下冰室食饭,见呢度嘅装修都几干净企理,而且又有我最爱嘅瑞士鸡翼,所以就入咗去试试。呢度比较出名嘅系佢嘅瑞士鸡翼同埋鸡髀,仲有蕃茄汤同埋佢嘅特饮。不过我都食唔到咁多野,今次就试试佢嘅意粉同埋焗猪扒饭,当然唔少得瑞士鸡翼。瑞士鸡翼嘅卖相相当唔错,食落去甜甜地咸咸地,而且好入味,基本上每啖都食到佢嘅瑞士汁。佢嘅蕃茄猪扒饭同埋意粉都好大份,而且味道亦都唔差,睇得出个焗猪扒饭落咗唔少芝士,食落有啲拉丝嘅效果,而冰室炒意粉就好入味,有唔同嘅配料,每啖都食到唔同嘅配料,相当足料。然后我哋个叫咗一杯红豆奶茶同埋咸柠七,我个人觉得个红豆奶茶配合得几好,不过其实呢两样野加埋就会好甜,不过我自己就几钟意呢只味,如果唔钟意太甜嘅话,记得嗌少甜。整体而言,呢间野唔算贵,环境亦都相当唔错。大家可以试试。

整体而言,呢间野唔算贵,环境亦都相当唔错。大家可以试试。