2017-02-02 2753 浏览
今日起希慎搵野食,见到门口餐牌几吸引,价钱唔算贵,有好想食既火炙三文鱼饭😍,就入去试下。餐厅每日都有唔同优惠,今日系pancake 85折discount。由於平日好早到既关系,人流唔算多,不过想坐卡位都已被full booking lu。餐厅环境几大,几舒服。Lunch set, 包餐汤,沙律,饮品,甜品 都系within 100蚊。起铜锣湾黎讲都算抵食,选择亦都几多下😄餐汤系西兰花忌廉汤,味道唔错平时食亲沙律菜既沙律我都系食唔晒既,但呢个系我最近食过觉得最好食的,好多酱汁起底,沙律菜款亦都较多,好味到食得晒。 Free drink除左一般饮品外,可以㨂乌龙茶,蜜瓜梳打,姜汁汽水都比较特别😍主菜叫左白饭鱼干高菜明太子忌廉汁意粉($98),呢个意粉真系超好食,个汁劲浓郁同creamy, 咬落啖啖蟹子脆卜卜,微微辣度醒胃唔会漏,几个人share 真系唔多够喉🤗跟住系火炙三文鱼沙律饭($88),三文鱼都算多,沙律酱加埋啲类似乾葱粒既东西,香口得黎好开胃。yummy😋相比之下,呢个带子露荀香草汁意粉($88)比较失色,意粉味道偏淡,带子亦欠鲜味。甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨
明太子忌廉意粉
火炙三文鱼沙律饭
甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨酱,细细件唔会漏啱啱好
意犹未尽,最後叫埋个什果pancake 作结。等左大约十分钟就送到,卖相好靓仔。用煎pan 上热辣辣,上面有大堆cream, 内里仲有吉士酱。味道ok 但cream 有点漏。生果例如蜜瓜,哈密瓜略嫌有点生,咬落硬硬地唔够甜。不过都好满足lu,下次再试下其他口味先😋呢度坐得舒服,野食好味,系倾计既好地方
明太子忌廉意粉
火炙三文鱼沙律饭