2019-08-10 812 浏览
寻晚dinner朋友介绍去一间系长沙湾嘅餐厅,应该系果头都几出名,佢试过话唔错,咁我地就一齐去。俾大家睇下个餐牌先:主食同小食全部都好吸引,唔知点拣...最后拣咗个黑松露野菇义大利饭,同埋小食分享拼盘:个饭俾我想像中creamy,系适合香港人口味嘅risotto,饭质比较软身,黑松露味都相当特出,同野菌系perfect match。好食好食。小食拼盘嘅鸡翼本身自己冇乜味,要沾隔离嘅酱一齐食先好食。最值得一赞嘅系个炸杏鲍菇,外脆,内非常juicy...令我回想返系台湾食过嘅杏鲍菇...薯条就正常,应该冇乜薯条可以难食?😂西兰花芝士卷都不过不失,唯一有d失望嘅系中间d蕃薯波,味道一般,食多几粒有d济。黎到甜品时间,我地拣咗个宇治抹茶麻糬雪糕窝夫,一黎到我以为佢俾咗士多啤梨味我:但原来冇错到,出名真系有士多啤梨,但上面旧雪糕系红豆雪糕黎,下面窝夫切嘅系真系绿茶味,同红豆雪糕相辅相承。重点系个窝夫里面嘅质地真系麻糬咁,非常chewy,唔同平时食d普通waffle!呢个甜品好好食!😍
俾大家睇下个餐牌先: