2021-01-10 1001 浏览
在网上见到这间云吞面店的食评不错,因事路经太子,见距离六点还有半小时,仍然可以堂食,匆匆走入这面字试一试真伪。叫了一个$35云吞捞,因为系下午茶时段,+$6可以加多个蚝油芥兰。云吞捞,有四粒云吞,云吞size 都几大,但我觉得包得太松散,而且啲虾唔够大只,唔爽口弹牙,比较失色。再讲个捞面,得一赞的是完全没有碱水味,但可惜相对上亦都唔算弹牙,食到最后直情淋淋地。跟捞面上𠮶碗汤,反而系咁多一样食物之中最好嘅一样!个蚝油芥兰,直情系败笔,我从来都未食过喺街上嘅白灼芥兰会淋到冇牙都咬得开。👎🏻👎🏻👎🏻试了朋友叫的猪手捞的猪手,反而觉得惊喜。味道刚刚好,不会过甜,亦都唔会过份浆住过口。👍🏻总括来讲, $41有捞面加个菜,算非常抵食。同埋,间舖头非常企埋,干净。枱櫈亦唔似一般𠮶啲云吞面舖咁迫夹,所以可以坐得很舒服。

跟捞面上𠮶碗汤,反而系咁多一样食物之中最好嘅一样!

云吞捞
蚝油芥兰