2019-07-08
推薦指數:🤩🤩🤩中環呢邊一向多型格餐廳,今日就同朋友黎一試吱吱朕。👯♀️見到個名都已經覺得幾有趣得意,見到有個「朕」字,當然唔少得同古代皇帝有關啦店舖位置其他好細,有中西FUSION的味道!牆上更有「皇帝詔曰、奉天承運」的字句,相當EYE CATCHING,仲可以提供古裝服飾比人著,絕對係大家的一流打卡位📸極上夜光杯 (拖羅蓉三文魚子海膽杯) HK$108細細杯一人一杯岩岩好 海膽份量都幾多 仲有三文魚子同拖羅蓉,而底層就係醋飯。成個夜光杯上,幾有特色。味道方面都好鮮甜,除左食得仲睇得!🤤💕鰲拜鱷梨 (櫻花蝦蟹鉗肉蟹籽沙律) HK$128原個煲仔飯瓦煲上,但裡面其實係沙律黎嫁!幾得意,本身瓦煲就係一件好地道香港特色的事,但用黎裝住西式沙律估你唔到呀😁呢杯COCKTAIL層次感幾強。綠茶清酒混合,有層奶蓋係面,感覺係幾得意。🍸店裡面的裝潢都幾有中國特色元素,玩味感重,食飯之餘仲可以好好影相,玩一餐!🤙🏻🤙🏻🤙🏻
中環呢邊一向多型格餐廳,今日就同朋友黎一試吱吱朕。👯♀️
極上夜光杯 (拖羅蓉三文魚子海膽杯) HK$108
鰲拜鱷梨 (櫻花蝦蟹鉗肉蟹籽沙律) HK$128