2020-04-21 5597 浏览
上网见呢间餐厅装修几得意,餐牌选择有几特别,就约埋朋友一齐嚟食个午餐😈门口等嘅时候见到呢块牌已经觉得几搞笑🤪入边装修好特别,睇得出花了好多心机,色彩十分丰富,充满艺术感觉,玩味十足,仲有board games可以玩,唔讲真系以为去咗party room😛餐牌选择好多,入面每份食物嘅名虽然都好似水蛇春咁长,但其实又形容得几贴切,餐牌嘅设计都好有心思,食物分类好晒☺️有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面~份量适中,蟹肉质感弹牙,有两只小蟹钳,卖相吸引,配合西芹红椒蟹籽及少量脆脆一齐炒制的扁意粉,味道几新鲜,而且加入粗粒胡椒,有少许辣的感觉,为味蕾带来刺激,不过略嫌胡椒份量有点多,减少一点会令整体口感更加好~唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭~可以+20几蚊换成升级版全条鳗鱼,不过女孩子吃半条已经足够,所以今次没有升级,但系鳗鱼嘅size同样令人震惊🤯好大条! 虽然只有半条,但系烧得啱啱好,鳗鱼肉质非常juicy,鱼骨已烤至软身,不会哽喉🤭同滑蛋非常夹采用日本鸡蛋蛋香味浓郁,加入大量木鱼碎令整体质感层次提升,好日式feel ☺️牛油果沙冰口感系杰挞挞的~有惊喜的一道饮品,新鲜牛油果制成smoothie,

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面~
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭~
唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭

牛油果沙冰口感系杰挞挞的~
有惊喜的一道饮品,新鲜牛油果制成smoothie,口感软滑,像奶昔一样,带有牛油果的果香味道,而且加入粒粒牛油果令整体质感提升,夏日炎炎非常refresh🤤
牛油果沙冰口感系杰挞挞的

抹茶牛奶涩涩地无咖啡无落糖架~
纯正抹茶牛奶,抹茶味道非常浓郁,带有不同层次的回甘味,没有加入咖啡和糖,所以味道会较为苦涩,但则反映出纯正的抹茶味道,喜欢抹茶那种苦涩味道的人可以一尝~
抹茶牛奶涩涩地无咖啡无落糖架
2020-04-20