餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2017-12-19 324 浏览
友人系"窝钉"友, 成日进出枪街呢头, 有晚佢约左我系呢间无论名字及装饰都相当搞鬼嘅食店打边炉!  呢间食店日头系作冰室用途, 每晚六时后就有火锅供应门口贴上怀旧海报, 上到楼上见到以怀旧做主题, "夜总会"呢3个字好玩味, 而为左衬返个店名, 一排"火水炉"整齐排列作装饰, 黎呢度开餐, 影相呃LIKE就至岩今晚系食呢个安格斯海鲜火锅任食套餐 (每位$258/两位起, 用餐时间150分钟)未起动前, 先有个前菜小食, 系炸烧卖及鱼蛋, 唔驶一分钟已经被消失左招牌鲍鱼麻辣鸡煲送上, 辣度由唔辣至大辣都有, 加热4分钟即可食得!  呢度既鸡煲一滚起就香味溢出, 鸡件有嚼口得黎都滑, 配以大量芫茜及紫洋葱(若果紫洋葱切细件D会仲容易煮腍及出味)!鲍鱼每人一只, 口感爽口弹牙, 夹麻辣酱汁都几好味!食完辣鸡煲, 成身都暖晒, 跟住就进入真正火锅时间, 几款汤底比你选择, 我地要左下火之选皮蛋芫茜汤摆盘吸引嘅时令海鲜拼盘自动送上枱(款式没有划一, 追加需按时价收费), 今晚系虾, 花甲, 沙白及脆鲩片虾及花甲食落几鲜甜; 厚切脆鲩片食落当然爽脆, 火锅食才好友之一!任食火锅配料可以系呢张追加单

呢间食店日头系作冰室用途, 每晚六时后就有火锅供应

招牌鲍鱼麻辣鸡煲

鲍鱼每人一只, 口感爽口弹牙, 夹麻辣酱汁都几好味!

任食火锅配料可以系呢张追加单落单

美国安格斯牛肉脂肪分布平均, 唔会大部份系肥膏令你睇见都唔想食
美国安格斯牛肉

肉质食落唔会嚡口, 肉味都有D嘅, 可以再追加!

另外西班牙黑豚肉鲜嫩粉色, 望到已经几吸引, 切成薄片缩短烚嘅时间
西班牙黑豚肉

丁点儿脂肪, 食落有少少嚼劲, 无猪既肉燥味!

丸类选择有几款, 仲有云吞及水饺, 墨汁墨鱼丸够香, 特别要推介牛丸, 咬落去会系口腔内咇出肉汁, 牛味超浓, 口感厚实得黎又有少少弹牙, 实在有惊喜!  不禁追加又追加!

又叫左好耐无食过既牛栢叶及水鱿, 虽然唔系咩名贵野, 但见到佢总有种莫名嘅亲切感

呢度嘅汽水系任饮, 打边炉边可以缺少呀?!

以为就咁完?!  仲有甜品架, 就系呢碗杂果凉粉红豆冰, 呢度系二人份量, 放上枱时系会不禁发出............哇一声!
杂果凉粉红豆冰

红豆唔止大粒仲好绵, 凉粉无加糖水可食到原味, 食左咁多热气野, 有呢口凉粉确系爽, 真系连糖水钱都帮你悭埋!  抵赞!!!

侍应服务态度有礼, 不时主动加汤及更换碗碟, 难怪全场爆满, 唔早D订位分分钟未必有得食!!

用餐时段
杂果凉粉红豆冰