近日好hit既pancake店,我當然都要黎打個卡!當日行完傢俬舖就落1樓食個下午茶!👍🏻沖繩紫薯梳乎你班戟原材料來自沖繩縣本島金武町,好濃郁嘅紫薯香,清清甜甜,一絲一絲咁圍住梳乎厘,但係食落確係好綿滑。而且疏乎厘十分輕盈,食完都唔會滯。旁邊配有日本輕忌廉,店員建議我地可以每細舊都可以點一點,帶多份甜!👍🏻夏威夷班戟漢堡配牛油果、大蝦、蕃茄、蜜糖芥末醬超級清新嘅配搭,牛油果切成一粒粒,帶有冰凍既口感,大蝦一分為二,雖然減少左份厚實但都十分爽口(由於餡料真係太爆棚嘅關係,焗住要分開夾黎食),班戟面仲印有餐廳名,相對特別。👍🏻飲品選擇好多,叫左兩杯:朱古力咖啡沙冰:好濃郁嘅朱古力底,咖啡味唔會太濃,兩者好夾,沙冰打得好碎,入口唔會凍到發麻。雲呢拿咖啡沙冰:雲呢拿有奶香,攪拌後咖啡味更出,面頭吱上左少量焦糖漿,但真的不會太甜膩!!

👍🏻沖繩紫薯梳乎你班戟

👍🏻夏威夷班戟漢堡配牛油果、大蝦、蕃茄、蜜糖芥末醬

👍🏻飲品選擇好多,叫左兩杯: