2021-05-04 1040 浏览
送件到大角咀,见到间泰嘟嘟美食,好似好正,反正未谂到食咩嘢,就试下呢间啦😜嘟嘟车细细哋,但座位空间感阔落,坐得舒服。五颜六色嘅室内设计,充满泰国feel,令人感到心情开朗。餐厅除咗基本泰式美食外,都有多款特别菜式选择😋每次食泰国菜都离唔开粉面就喺饭类,今次自己一个人就……泰式生海虾(6只)生海虾刺身分别放喺装有红色同绿色泰式酱汁嘅小杯上,再加埋唔知喺薄荷叶定金不换🤪、红椒片同蒜片嘅衬托,外型已经好有心思!生海虾新鲜、口感滑嫩而厚实弹牙,鲜甜爽口!点上酱汁,味道酸酸、甜甜、辣辣……一个字"棒"!炭烧猪颈肉猪颈肉烧到金黄色,用小炉烘住上,保持温度。猪颈肉完全吾肥肉质爽,又有焦香味,配上泰式酱汁更加醒胃!泰式铁板蚝仔炒蛋蚝仔粒粒肥美又饱满,混合炒蛋,比例啱啱好,两面煎炒至金黄色。炒蛋嫩滑,蚝仔鲜味,但唔油腻,真正外“焦"里嫩,再点上酱汁,加上爽脆芽菜铺底,丰富口感同味蕾!芒果芝士沙冰芝士做蛋糕就好常用,但估吾到用来做饮品咁夹!浓郁嘅芒果香甜味加上芝士嘅顺滑,啖啖都感受到香、甜、浓而不腻嘅creamy感!朋友见到我send啲相片俾佢,即刻话要约我大擦一餐!如果唔散嗌,可以嗌套餐,价钱都一样亲民

餐厅除咗基本泰式美食外,都有多款特别菜式选择😋
每次食泰国菜都离唔开粉面就喺饭类,今次自己一个人就……

泰式生海虾(6只)

炭烧猪颈肉

泰式铁板蚝仔炒蛋
芒果芝士沙冰

朋友见到我send啲相片俾佢,即刻话要约我大擦一餐!如果唔散嗌,可以嗌套餐,价钱都一样亲民!
  • 泰式铁板蚝仔炒蛋
  • 泰式生海虾(6只)