2020-06-03 84 浏览
今日夜晚返大埔度食饭,家人介绍原来呢一度有一间同宠物一齐食嘢嘅餐厅,由于我个人都几钟意宠物,虽然就未有能力养一只,但食餐饭又可以同猫猫狗狗一齐玩都几开心胡椒粉系一只恐龙仔, 都算系动物主题呢间餐厅食串烧为主,价钱唔算贵,特别食物质素都唔错,性价比算合理,譬如好似呢个牛丸,唔系街边买到嘅普通牛丸,而系西式好似瑞典猪肉丸咁嘅做法 呢个猪颈肉除咗有甜味之外仲有淡淡的柠檬味, 味道清香新鲜烧羊架就更加正,肉质鲜嫩够林,有小小嘅羊膻呢个蒜蓉烧茄子都做得非常好,茄子新鲜多汁,上面铺满蒜蓉同埋有少少辣椒,调味啱啱好呢个芝士蒜蓉大啡菇亦都做得好好, 铺上一大层芝士好香,芝士下面系烧汁同埋蒜蓉酱, 焗住啲水份, 食落好juicy串烧鸡翼非常大只,而且冇烧干,反而好多肉汁最后仲有呢个慕丝芝士蛋糕, 食落就知系店舖自己亲手做,入边有几层,无论系蛋糕定系慕丝都好滑希望将来有养宠物嘅时候可以带埋自己嘅宠物嚟到再食过,如果你喜欢猫猫狗狗嘅话就更加啱嚟呢度食一餐晚饭,最特别嘅系佢哋仲有宠物餐牌,见到隔离枱啲狗又喺度玩好开心, 心情都觉得舒畅

胡椒粉系一只恐龙仔, 都算系动物主题

呢个猪颈肉除咗有甜味之外仲有淡淡的柠檬味, 味道清香新鲜

烧羊架就更加正,肉质鲜嫩够林,有小小嘅羊膻

串烧鸡翼非常大只,而且冇烧干,反而好多肉汁

2020-06-02