2017-05-23 438 浏览
刚刚既母亲节,同妈咪去左中环一间中菜厅食晚饭, 餐厅标榜由前礼宾府大厨主理, 令我对呢度有信心保证, 唔会失礼。餐厅内装修很雅致, 我地点左几款餐厅推介既美食试试。每款美食都以细细份分好给每位客人。【迷你鲍鱼多士】多士香脆而不油腻, 鲍鱼虽然细细只, 但依然多汁鲜甜爽口, 中间夹左一片青瓜, 带点清新感【燕窝酿鸡翼】卖相胀卜卜, 表面炸得金黄香脆, 无骨鸡翼内有大量燕窝, 口感丰富【羊肚菌炖螺头】超级清甜, 螺肉弹牙, 羊肚菌带微微既菇味, 好林【鲜蟹肉大良炒鲜奶】半熟鸡蛋有丰富既蛋汁, 口感好滑, 甜甜地, 其实原味都已经好好食, 但加上少少醋, 令混合中既蟹丝味道更加鲜【南瓜烩安格斯牛腩】牛腩同南瓜都?得林而入味, 南瓜吸左D汁, 覆盖左南瓜本身既既味道, 牛腩肉汁更为鲜甜丰富【红烧花胶】花胶略带点胶质, 茨汁好杰, 味道似鲍汁【素千层浸芥菜胆】芥茶味道甘甘地, 很爽脆, 千层素索左个汁, 甜甜地, 口感同面根一样, 层次丰富【礼宾傅炒饭】很有获气, 炒饭粒粒分明, 有点湿炒, 饭质唔会太干, 当中有饱鱼粒、虾粒、带子粒【椰汁芝麻汤丸】呢度既野食正到就连糖水都带比我惊喜!!椰汁味好

【迷你鲍鱼多士】

迷你鲍鱼多士

【燕窝酿鸡翼】
燕窝酿鸡翼

【羊肚菌炖螺头】
羊肚菌炖螺头

超级清甜, 螺肉弹牙, 羊肚菌带微微既菇味, 好林

【鲜蟹肉大良炒鲜奶】
鲜蟹肉大良炒鲜奶

【南瓜烩安格斯牛腩】
南瓜烩安格斯牛腩

【红烧花胶】
红烧花胶

花胶略带点胶质, 茨汁好杰, 味道似鲍汁

【素千层浸芥菜胆】
素千层浸芥菜胆

【礼宾傅炒饭】
礼宾傅炒饭

【椰汁芝麻汤丸】
椰汁芝麻汤丸

呢度既野食正到就连糖水都带比我惊喜!!
椰汁味好重, 甜度刚刚好, 芝麻丸细细粒, 没有抢到主角椰汁既味道。

整体黎讲, 无论食物质素同埋呢度既待应服务态度, 我地都非常满意, 有机会一定会再来!!!
庆祝纪念
母亲节