2023-07-01
D2 place除咗有好多本土手作之外,原來仲有好嘢食🥍話梅鐵棍准山 $78-重話梅味配合爽口准山 加少少黏口感覺 微微清新🦪清香柚子凍鮑魚 $148-以乾冰製造仙氣 鮑魚底以柚子肉作伴 味道酸甜 鮑魚有彈牙🥬麻香萵筍 $78-每條萵筍都𠝹到鬢辮咁幾得意 入口清清地 舌頭麻痺感覺 爽口🐠星斑生拆魚茸羹 $118-濃厚甜味嘅拆魚羮再配上脆口炸糠 口感出色 魚肉粒無骨 綿密口感🍤黃金沙律汁蝦球 $258-上層為沙律醬炸蝦球 下層係南瓜醬伴茄子 再放上食用花 味道以甜味為主 🐓脆米蒜香雞 $228-上枱已經有強烈蒜香味 雞皮帶有脆米粒增加咬口 鹹香味道足夠 雞肉頗嫩🥬豆漿杞子鮮黑腐竹浸時蔬 $148-黑腐竹聽個名幾有趣 實際食落與普通腐竹無分別 豆漿作汁底令菜更甜 🍙金瑤櫻花蝦蛋白炒飯 $188-炒飯粒粒分明 材料有瑤柱、菜粒、蛋白及櫻花蝦 鹹味來源嚟自櫻花蝦 脆口感🍮清心柚子糕 $16-樹葉造型再放上金箔 味道酸中帶甘甜 清新口腔總括嚟講,相當精緻嘅中菜,不錯
🥍話梅鐵棍准山 $78
🥬豆漿杞子鮮黑腐竹浸時蔬 $148
🍙金瑤櫻花蝦蛋白炒飯 $188
🍮清心柚子糕 $16
-樹葉造型再放上金箔 味道酸中帶甘甜 清新口腔
總括嚟講,相當精緻嘅中菜,不錯