2021-12-31 1392 浏览
之前已经想食呢间 于是一早book 定枱去 平时排队 排劲耐 我地够钟入座后 店员即刻问我地之前有冇食过因为我哋都无食过 店员就劲详细地介绍餐牌的食物及是日小食🤩👍🏻👍🏻 我地几个女仔 谂左好耐都系决定叫香草平铁牛扒同终极汉堡😋 呢度主打平铁牛扒 flat Iron steak 👉🏻平铁系指 整个牛的牛三角肩对上的位置被评誉为第二嫩滑嘅部位🤩🤩唔系度度地方都有得食 难怪咁多人排队🤤-🐮香草平铁牛扒 $160 我地叫左 用比较简单嘅烹调方式去炮制😆 用整个 蒜头和新鲜迷迭香烘烤五成熟嘅牛肉 🐮 肉汁好juicy 口感松软,加上蒜头一齐食用 蒜香浓郁🤩🤩但食到中间有筋及好大旧脂肪 有啲🥺 而朋友叫左七成熟 肉质比较鞋身 但仍然保留到牛肉香味😋😋 -🍔 终极汉堡 $160 同样用上平铁牛扒肉 再加上蕃茄 生菜 及芥末酱而制成嘅汉堡🍔 餐厅用小刀直接插入汉堡上菜 有点surprised 😅 但汉堡经常受不住地心引力 跌左好多次🥲 (好彩都接得住😅)真系打卡都要考时间 同 反应力🤣 汉堡味道都唔错 即使全熟的平铁都好juicy 😋😋 -任食薯条🍟 呢间餐厅另一卖点就系可以任食薯条🍟 为食的我地都

之前已经想食呢间 于是一早book 定枱去

但食到中间有筋及好大旧脂肪 有啲🥺
而朋友叫左七成熟 肉质比较鞋身 但仍然保留到牛肉香味😋😋

🍔 终极汉堡 $160
餐厅用小刀直接插入汉堡上菜 有点surprised 😅
但汉堡经常受不住地心引力 跌左好多次🥲 (好彩都接得住😅)
真系打卡都要考时间 同 反应力🤣
汉堡味道都唔错 即使全熟的平铁都好juicy 😋😋
终极汉堡

任食薯条🍟
呢间餐厅另一卖点就系可以任食薯条🍟
为食的我地都 refill 左两次🙈
薯条炸到香脆可口 热辣辣 好新鲜
而且撒上 松露盐,香脆得来带松露香😋
不过第二轮的调味较重手 有啲过咸🤣
薯条

🍽🍴总结 🍽🍴
餐厅店内环境舒适 宽敝 ☺️☺️
店员好友善热心咁介绍餐牌
虽然讲得比较快同细声 但我地叫佢重覆再介绍 店员仍保持礼貌👍🏻
而食物质素方面 🐮🍔🐮
主打平铁牛扒 厨师要花时间去除筋的确考功夫👍🏻👍🏻 用心之作

2021-12-14
终极汉堡