2025-05-08
觀塘真係一個寶藏,大量美食隱藏其中,食極都唔完。同閨蜜去食下午茶,發現呢一間超正的台式料理,大件兼好食,同大家分享吓。✨蜜汁排骨便當✨酥炸排骨大到就嚟連碗都裝唔住,應該叫巨人排骨😍炸得金黃酥脆,炸衣薄,入邊仍然多汁,不會又柴又乾,非常出色。搭配青菜及鵪鶉蛋等配菜,食得飽足又滿足。✨香蔥紫菜手撕雞粉絲✨手撕雞又滑又嫩,份量不少。面頭鋪滿大量香蔥及紫菜,香氣十足。搭配紅姜絲,非常爽口,令人覺得好清新。✨我不是章魚燒✨名字非常特別,外表同章魚燒好似,但其實係花枝丸。以明太子醬鋪面,食落非常開胃,食落爽口彈牙,有意外驚喜。✨熔岩蛋之戀✨是芝士火腿蛋餅,一夾起馬上拉絲😍芝士半融溶的狀態像極了流動溶岩,確實令人心動😍 蛋餅煎至軟硬適中,鹹香味十足👍🏻✨台北夜市小食拼盤✨全是有特色的地道小食,包括台灣腸、花枝丸及鹽酥雞,份量不少,誠意十足。✨鮮果斑斕河粉✨非常吸睛,色彩奪目😍好似紅綠燈🚦紅色士多啤梨,酸甜開胃,黃色芒果非常清甜,最正係綠色斑斕河粉😍冰涼清爽,帶陣陣香氣,又不會過甜,夏日炎炎食好正😎大碗又抵食,足料又好味,的確係好滋味,值得支持🙌🏻🙌🏻想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_b
✨蜜汁排骨便當✨
✨香蔥紫菜手撕雞粉絲✨
✨我不是章魚燒✨
✨熔岩蛋之戀✨
✨台北夜市小食拼盤✨
鮮果斑斕河粉
✨鮮果斑斕河粉✨
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻觀塘 #big_big_foodie食勻香港