2019-12-18 169 浏览
上星期约咗个朋友出嚟食饭,因为佢最近搬咗屋,喺深水埗南昌站𠮶边,我哋拣咗 v walk商场里面一间日本餐厅,食物质素唔错,价钱都中肯。我哋点了三款菜式,一款鳗鱼柳川锅,鳗鱼非常肥美,鱼身肥嘟嘟,鲜甜软绵绵,配搭自家调制鳗鱼汁,还配有嫩滑日本蛋伴碟进食,把鳗鱼推至更高峰。另一款吞拿鱼腩蓉当丼, 又系上乘之作,鲜嫩鱼腩蓉,鲜甜至极,餐厅绝不吝啬,满满一大碗,珍珠米粒粒圆润饱满,柔软幼滑,只需加一点点酱油提升鱼腩蓉嘅鲜已经很可口。还有一款博多牛肠味噌锅,超大的一锅,有数款材料配搭,非常惹味嘅肥嘟嘟牛肠,当你在口中咀嚼时滋味非常,浓浓嘅牛香柔韧兼备。仲有鲜鸡件 同样出色,跟著原汁原味汤底,香甜微辣,连同佢嘅配菜,例如日本大葱都非常清甜。最后我哋连整大窝汤都冇放过,捧著满满的肚dum 结帐离去。

最后我哋连整大窝汤都冇放过,捧著满满的肚dum 结帐离去。