2021-10-08 163 浏览
去完圖書館順便過大坑搵嘢食,遠處已經見到呢一間餐廳裝修好搶眼,見係正宗印度餐廳突然間又想試吓未食過嘅嘢,所以就入咗去,佢有promotion,揀當日佢限定嘅菜式,就會送一杯Mango Lassi比你,都幾抵。入到去你就已經會聞到好大陣香料味,好特別。由於夜啲約咗人食飯,所以諗住食啲小食,餐牌入面真係好多好多好選擇,咁啱隔離枱食緊鐵板幾吸引,所以我地揀咗個無骨燒雞飲品揀左Mango Lassi同Masala Tea,落咗單之後,店員會送上印度的胡椒脆餅 Papadam,有四款醬料可以點,我比較鍾意淺綠色的薄荷乳酪醬,覺得清新同埋特別。無骨燒雞會先鋪生菜係底部,雞件唔會咁易濃,雞件嫩滑,配上印度特色的香料,好特別!餐牌每一頁嘅右下角都有溫馨提示:「貴客點菜時,請聲明香辣程度」,由於我想試吓佢normal辣係點,所以無特別order,個辣其實我都仲食到嘅,大約係譚仔小辣,而我朋友食2件就停手了。Masala Tea 印度奶茶,每一啖都有印度奶茶先有獨特嘅香味,其實呢間做得正宗唔會死甜,幾好。相比Masala Tea,Mango Lassi比較受歡迎,芒果味的香濃乳酪飲品,消暑解辣一流,我見每

入到去你就已經會聞到好大陣香料味,好特別。

相比Masala Tea,Mango Lassi比較受歡迎,芒果味的香濃乳酪飲品,消暑解辣一流,我見每一台都會叫。
呢間餐廳仲有好多酒類嘅飲品可以叫,經過入去飲一杯都幾好,見到隔離枱食咖喱同薄餅真係好吸引,下次再過嚟試。