2022-08-01
同朋友出去行尖咀行到攰攰地,就上左去The one呢度搵野食,之後就上黎見到呢間係食日式既fusion菜,裝修都幾有日本既感覺,就決定試下佢。龍卷風沙律 $88首先一上枱就俾佢既份量嚇親,佢既size我諗係平時我地出面食既沙律多一倍,非常多!入面有好多沙律菜,蟹子,蟹柳,用料十分豐富,之後佢既醬汁係用燒汁,唔會好似平時沙律醬咁肥,再加上佢係辣辣地,十分開胃。埼玉網燒牛舌 $78牛舌燒得好好,唔會太韌,同樣地都有返咁上下既厚度,仲可以保持到一定既濕度,好juicy,呢個非常好食,推介。黑豚豬頸肉串燒 $64豬頸肉燒得唔錯,有陣焦香既味道,咬落好多肉好有彈性但唔肥,一串有6舊,份量都幾多,可以一試。金龍卷 $105呢個金龍卷係有三文魚,炸蝦同芝士,炸蝦上碟時仍然香脆,同鋪係上面既三文魚,形成多重口感,餘韻再帶出芝士味,食落去更加幸福。火山 $128店員上碟果時會即場係個卷物周圍點火,就好似火山一樣,非常打卡able。個卷物係有牛油果,蟹子,蟹柳同青瓜,食落同火山一樣咁爆,口感十足。
龍卷風沙律 $88
埼玉網燒牛舌 $78