2019-12-24
又一間可以俾我用黎緩解對日本思念既地方,野郎stone!淨係外面個裝修已經好似日本餐廳咁,先係出面部機禁完想要既食物,再將飛仔交俾店員。之後坐定定就可以食到頂級靚牛!有得食喇!!!今次就叫左個牛肋間隔膜,係店主推介既部位。肉身會比較厚,質感好豐富實在。所有牛都係輕輕燒過之後就放係熱辣辣既岩板上面,之後要幾熟就睇各人既口味喇。注意雖然有岩板熱住,去到後期都會有可能因為岩板唔夠熱對肉質有所影響,所以都係建議大家盡快食哂佢!!店內亦有介紹食用方法,一開始會有張紙蓋住食物,防止d 汁彈到食客,好貼心。等半分鐘之後就可以開始食用,要幾多成熟就大家,大約做法可以參考番圖片講解,有埋圖俾大家參考。醬料方面都幾多,左起係黑椒,蒜蓉,岩鹽,自家制味噌,檸檬醬,燒汁用左唔同醬汁配搭都可以做出新感覺,完全係味覺大激發岩鹽我鐘意整到medium-rare 到 medium 左右咁食日本鐵板燒店既感覺~~
有得食喇!!!
用左唔同醬汁配搭都可以做出新感覺,完全係味覺大激發