2022-08-27 94 浏览
元朗最近多左间装修好有日本街头风嘅烧肉店, 门面挂满灯笼,冬天嘅话气氛会更好。餐厅食物选择都好多,有肉海鲜蔬菜饭面甜品。我地叫左个牛肉盛(和牛腱肉,上品牛胸腹肉,和牛肉眼心,汁烧牛肉各4块)贪佢咩都有,样样都试试。 牛空腹肉食落就弹牙啲,牛腱肉就脂肪感重啲。朋友几钟意牛胸腹就另外再叫多左碟个人认为佢几有咬口,肉同脂肪比例均衡,但配埋冲绳几唔错。 呢个另外包两碗mini玉子饭,保证食到饱。萨摩鸡腿肉份量都多, 肉质嫩滑,调味足够。作为bulking中嘅人士,都希望食翻啲脂肪低蛋白质重嘅食物。海鲜就系唔错嘅选择, 叫左成条鱿鱼。切好晒上,唔洗自己搞咁麻烦,啖啖肉,推荐!只系食肉,食得唔够喉,另外叫左个和风温泉玉子紫菜饭, 大大碗,两个人分都够食。最后叫埋杯嘢饮同甜品做总结姜味苏打几特别,唔会太甜,有一片片子姜系杯里面。3.6牛乳雪糕草莓沙冰都好好饮。 有埋个雪糕球,好似食紧士多啤梨新地雪糕同士多啤梨奶昔嘅混合物,但系口感冇咁heavy, 而系沙冰嘅light,几配合烧肉。

餐厅食物选择都好多,有肉海鲜蔬菜饭面甜品
牛空腹肉食落就弹牙啲,牛腱肉就脂肪感重啲。
特选牛肉盛

朋友几钟意牛胸腹就另外再叫多左碟
牛胸腹
mini玉子饭

萨摩鸡腿肉份量都多, 肉质嫩滑,调味足够。
萨摩鸡腿肉

北海道鱿鱼

切好晒上,唔洗自己搞咁麻烦,啖啖肉,推荐!

和风温泉玉子紫菜饭

最后叫埋杯嘢饮同甜品做总结

姜味苏打几特别,唔会太甜,有一片片子姜系杯里面。
特选牛肉盛