2022-12-27 665 浏览
偶然经过轩尼诗道这间餐厅🍴总觉得里面布置优雅,仲有近门口橱窗嘅精美蛋糕,一直想入内用餐,今日终于有机会。环境舒服宁静,背景音乐优美动听,给人放松悠闲嘅感觉。以音乐为主题餐牌,有Major同Minor唔同调子😌🎼🎹作菜式名称日式铁板烧汉堡扒滑蛋咖啡酸种包All day breakfast 以外,较为Cafe类别嘅轻食。份量好大,酸种面包有两大块,喜欢外皮够脆带少少烟靭,滑蛋超厚,肉茄也够大块,感觉很大堆头!日式汉堡扒酱汁浓郁惹味。旁边沙律菜有黑醋汁调味清新解油腻。焗台式肉燥猪软煟蝶粉同样份量十足,台式肉燥配蝴蝶粉有新意🌟猪软骨大大件入味够淋,配合肉燥整体味道更出式。薯仔沙律 Potato Salad薯仔香软,调味啱啱好,又唔会太碎,小食份量,一啲都唔小。热龙眼水(跟餐+$13)冬天饮最啱,暖笠笠滋润蜜味😋Dirty来到Cafe 冇理由唔试特色咖啡。这杯Dirty ,Espresso嘅油脂很丰富,混入全脂鲜奶中口味由浓郁转香滑,好有层次。日式草莓雪糕流心窝夫好靓嘅粉红色窝夫~夹着草莓味忌廉和果蓉,有特色,味道清新,配上云呢拿雪糕球,经典嘅甜品,相当好吃😋
环境舒服宁静,背景音乐优美动听,给人放松悠闲嘅感觉。

焗台式肉燥猪软煟蝶粉
同样份量十足,台式肉燥配蝴蝶粉有新意🌟
猪软骨大大件入味够淋,配合肉燥整体味道更出式。
薯仔沙律
薯仔沙律 Potato Salad
薯仔香软,调味啱啱好,又唔会太碎,小食份量,一啲都唔小。
热龙眼水
热龙眼水(跟餐+$13)
冬天饮最啱,暖笠笠滋润蜜味😋
Dirty
来到Cafe 冇理由唔试特色咖啡。

用餐时段
下午茶