中菜私房菜就食過,西班牙私房菜真係第一次試!估唔到香港都有隱世西班牙私房菜 🇪🇸 餐廳隱身於商廈,推開木門後,暖黃燈光加上開放式廚房,彷彿置身西班牙家庭廚房🍽️主廚師承西班牙米芝蓮名廚 Jose Vicente Mascaros,將傳統與創意巧妙結合👨🏽‍🍳 佢地服務貼心,更提供免開瓶費,好適合慶生或小聚,加分!-Chicken Liver Pate 高濃度雞肝醬配水晶包🐥自家焗製的水晶包,搭配濃郁甘香的雞肝醬,以莓醬與洋蔥絲點綴,入口滑順無腥味,係我食過覺得最好食嘅雞肝醬!!!-Grilled Cuttlefish with Alloil 蒜泡墨魚粒🦑綠色嘅cream好得意🤣係即場由店員唧落去。估唔到翠綠色的,係蒜香泡沫醬!質感如軟雪糕,蒜味濃而不嗆,微微辛香襯托墨魚鮮甜彈牙。對於一個鍾意食蒜既人黎講,依一個創意滿分而且好好食!-Sabor Chicken Box 杏花雞匣🎁⭐️重頭戲⭐️選用廣東三大名雞之一的肇慶杏花雞,以松果木煙燻後拆骨,雞胸肉竟然好嫩滑!而雞腿多汁啲皮好好食🥹上桌時仲有點火環節,視覺100分~-Chicken Skin Oil Rice 雞皮油香飯🍲有半隻雞都拎嚟做咗

-Sabor Chicken Box 杏花雞匣🎁

-Chicken Skin Oil Rice 雞皮油香飯🍲
有半隻雞都拎嚟做咗呢一個飯~仲要用上瓦煲!雞皮先焗至酥脆,淋上威士忌點燃後拌入飯中,油香滲透每粒米,飯粒分明~好快俾我食晒😂

-Catalonia Cream with Handmade Ice-cream 加泰羅尼亞焦糖布丁配手做雪糕🍦
原來西班牙版的焦糖燉蛋係比較流質😯第一次試。質地綿密,帶淡淡肉桂香,而焦糖脆片大大塊。搭配手製雪糕,整體甜而不漏。