餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2023-09-16 66 浏览
今日黎到铜锣湾试下一间印尼小店, 餐厅唔算大, 系一间比较地道既餐厅呢到有印尼饭类, 亦都有面食, 最特别系佢有班兰饭同埋黄彊饭食我地叫左个印尼黄金饭同埋烧鱼花胶汤粉皮, 另外叫左个咸鱼炒怡保芽菜首先系烧鱼花胶汤粉皮, 碗汤粉皮汤好浓郁, 有一块大既花胶, 食落口好有咬劲同鲜味, 粉皮又滑又软, 好挂汤, 烧鱼就另外原条上, 食落条鱼都新鲜, 唔会烧到干晒, 好味然后就系印尼黄金饭, 就系黄彊饭再配4个送, 炸鸡脾外皮酥脆, 入面嘅既鸡肉又嫩又多汁, 巴东牛肉好淋, 食落好好重香料味, 系几正宗既巴东牛肉, 菜同炸豆腐就正常味道, 反面个黄彊饭有惊喜, 食落有疆个种辣辣地既味, 几特别得黎又几好食最后就系咸鱼豆卜炒芽菜, 呢个菜以咸鱼为主角, 豆卜同芽菜嘅口感好好, 好脆好爽口, 豆卜索晒咸鱼既鲜味, 结合得好好最后我地仲叫左2杯野饮, 分别系桂皮箭叶橙密同埋椰青桂皮箭叶橙密饮落有种叶味, 另外都有橙味, 几特别既味, 但系略嫌太甜总括黎讲, 呢间餐厅嘅食物真系好出色, 每一样都有佢既特色同美味, 如果系附近又想食D比较特别既菜式, 不彷黎呢到试下

最后我地仲叫左2杯野饮, 分别系桂皮箭叶橙密同埋椰青

2023-09-15