2020-02-03 6411 浏览
係銅鑼灣找到呢間滿屋放題,之前在旺角店食過,認為餐廳食物比較多元化,質素也有水準,以放題來說,確實係性價比之選!平日晚夜來到,每位$238 包2小時。食物種類非常豐富,令人花多眼亂。餐廳還有半自助式食物供選擇,有沙律,熱薰,凍蝦,蜆及螺。另外當然唔少得甜品,自助雪糕機等。飲品櫃都令人大開眼界,種類除了茶飲,汽水,啤酒,多達30款以上。重點介紹:刺身類大赤蝦:有手掌咁長,爽鮮味甜,肉質厚,級數佳,個人推介!甜蝦:甜潤細緻,晶瑩通透,味道滋味!北海道帶子刺身:特別推介 因為是刺身級數的帶子,極厚身 ,彈牙味鮮,粒粒滿滿幸福感。大目吞拿魚:吞拿味濃夠豐腴。角螺:肉質夠彈牙。北寄貝:爽脆鮮味!吃過刺身類 已覺值回票價!壽司種類也目不暇給,有手卷,火焰,卷物,創作類等。推介以下幾款:海膽手卷:海膽質素已算新鮮,沒腥味,吃落甜潤,以這價錢吃算性價比甚高呢!火炙芝士和牛:輕火灸過的和牛保持肉嫩,肉汁重味濃,配埋上層溶化的芝士,簡直一絕!鹽燒左口魚邊:魚油豐富,鮮甜的左口魚是我的大愛!鵝肝伴帶子:鵝肝配帶子是絕配,兩者味道雙負雙乘,完美配搭!來到燒物部分:蒲燒鰻魚:朋友同我都大讚,鰻魚肉夠厚,嫩滑甜美

重點介紹:刺身
大赤蝦:有手掌咁長,爽鮮味甜,肉質厚,級數佳,個人推介!
甜蝦:甜潤細緻,晶瑩通透,味道滋味!
大目吞拿魚:吞拿味濃夠豐腴。
角螺:肉質夠彈牙。
北寄貝:爽脆鮮味!
吃過刺身類 已覺值回票價!

鹽燒左口魚邊:魚油豐富,鮮甜的左口魚是我的大愛!
鵝肝伴帶子:鵝肝配帶子是絕配,兩者味道雙負雙乘,完美配搭!

來到燒物部分:
蒲燒鰻魚:朋友同我都大讚,鰻魚肉夠厚,嫩滑甜美,蒲汁燒香夠滋味!
紐西蘭羊鞍:份量足,燒到剛好,肉質軟嫩,夠juicy, 必點之選!
鮑汁燴花膠:估唔到會有滋陰的花膠食,口感黏韌帶嚼勁,鮑汁夠入味。
咖哩炒蟹可一試。蜜糖豆炒象拔蚌,夠特別,象拔蚌雖唔算鮮但彈牙。
串燒類均大眾化,我喜愛牛舌,味道惹味!燒香蕉夠哂好特別!

除蛋糕甜品生果外, 吸引我嘅有半個木瓜加左少許椰汁,可作較健康的甜品,女士們會好喜愛,好貼心嘅選擇!
最後唔少得雪糕啦,有我最鐘意的Haagen Dazs, 仲要係焦糖脆餅味,簡直心心眼,雖然每人限食一杯,不過重質不重量,一杯已經為今晚劃上完美的句號!

其實仲有好多款如:廚師推介的蟹肉翅,安格斯牛仔骨,炸物等等,我地都已飽到吃不下, 望住食不到有這麼近那麼遠的感覺,下次還是會再來幫襯, 再大擦一餐!