2015-09-09 3321 浏览
食物:海鲜、前菜、甜品同生果任攞海鲜当然系主菜既一部分啦XD~有生蚝、长脚蟹、细虾、翡翠螺、青口~每样都少少(因为个BAR好细呢)~不过都fill得密架~所以实有得你食~我哋就食咗生蚝、长脚蟹、细虾三样啫~生蚝明显系解冻货啦~不过都几肥美同有啲鲜味~无乜雪味㖞~可能佢冲得耐~因为真系未见过咁干净o既蚝XD~长脚就好好味嘞(如果你夹到啲大只)~少少咸有鲜味~仲帮你剪咗少少~不过其实佢有剪刀o既~要问先有的~细虾都有一大半新鲜拣得落手o既~你预酒店虾一半size咁~味道鲜甜前菜沙律-吞拿鱼薯仔、苹果甘荀及自调沙律~正常味道汤-忌廉汤~伏。。。有我唔钟意既西芹~不过我同枱话无味精~我就唔识分嘞烟三文鱼、冷面、莎乐美肠、腌青瓜呢啲都系大路野啦~烟鸭胸切得好薄好味!甜品-朱古力卷、挞仔三四款咁~正常味咯生果-西瓜、火龙、橙、菠萝~当然正常味嘞~不过啲橙佢切得好靓~有啲后悔无食到加$80一位可饮红白酒主菜吉列猪脆口~不过太薄啦牛扒~有牛味~不过太轫啦!!熟度只是medium well左右~所以系个肉本身o既问题鸡~又几滑同香口㖞!龙脷柳~正常味忌廉火腿波~好味!不过太咸了蛋汁意粉~哇真系唔好嫌晒位
食物:
海鲜、前菜、甜品同生果任攞

前菜
沙律-吞拿鱼薯仔、苹果甘荀及自调沙律~正常味道

甜品-朱古力卷、挞仔三四款咁~正常味咯
加$80一位可饮红白酒

主菜
吉列猪脆口~不过太薄啦
鸡~又几滑同香口㖞!
龙脷柳~正常味
忌廉火腿波~好味!不过太咸了
蛋汁意粉~哇真系唔好嫌晒位~好好味!
加加埋埋都成十几款主菜俾你拣~所以记得带个大食朋友去

平日嚟讲呢到都算旺场~而且都多情侣嚟食~可能因为个环境都几静下~不过九十分钟就赶赶地啦~倾计要转下场嘞

虽然多数都系大路正常野~款式唔多~但尖咀呢个地带呢个价钱真系抵到烂~希望佢唔好咁快加价啦XD
题外话/补充资料: 坚要赞下呢到啲服务生~真系四星级服务!不但比一般餐厅多服务生~仲要个个都好有礼咁先难得~例如轻轻撞到我个手肘~其实我都无意都会即刻讲唔好意思~见我跌咗叉又即刻拎新俾我~Good ar!!
2015-09-08
  • 蛋汁意粉