2016-10-15
一間專食蒸氣鍋既專門店 以一個大凹落去既大煲可以先放左南瓜 米 豬骨喺下面煲住先 , 然後喺上面放上鐵蓋 蒸完唔同既餸菜 最後食埋吸盡食物精華既粥首先講番醬料可以喺出面拎 有豉油 潮式 湖南辣醬 菜莆 satay等等 食物方面可以散叫亦可以點set , 我點左398 蚊set入面包有波士頓龍蝦 每人半隻 超新鮮 煙韌彈牙又夠蝦味珠江奄仔蟹 每人半隻好多膏既奄仔蟹 肉唔多但蟹味十足黑松露蒸元貝每人一隻 超大隻新鮮 而且 放入濃郁既黑松露醬 味道好match貴妃蚌以金菇做低 超爽口juicy正鑽石蜆蜆味偏濃 同普通大蜆有少少分別 肉質偏滑沙白每人五粒喺facebook like page會有沙白送 新鮮多汁花甲皇 每人三隻不用任何調味已經好鮮甜 而且又夠大隻怪味禾豚肉成個蒸籠放入去蒸 豚肉爽口醃得夠味 上面放左好似satay醬既怪味醬 入口即溶 正南瓜豬筒骨粥最後食粥 南瓜已完全粥入粥入面 而且仲充滿住豬骨香味 粥既米粒十分軟身 同平時食好唔同 好有4交口 如果嫌唔夠味 仲可以加多d葱 菜莆調味 . 粥吸收哂所有食材既汁 係精華所在 最尾一定要食!菜心 食店環境舒服 而且食物整體十分新鮮
食物方面
怪味禾豚肉
南瓜豬筒骨粥
菜心
食店環境舒服 而且
食物整體十分新鮮 價錢偏貴但物有所值 可以一試!