2013-03-24 457 浏览
哥哥生日!!!一家人出街食饭!!!之前听朋友讲过哩间火锅店都唔错!!!所以今晚就黎试试!!!个门面都几特别!!!好可惜唔记得左影!!!入面个间隔都同一般既火锅店唔同!!!竟然有卡位!!!用餐地方都几阔落, 坐得十分舒适!!!一坐底桌面已经放了左一大盘酱料可以随各人喜好混酱!!!混酱材料:芝麻酱、蒜蓉、葱花、炸蒜粒、辣椒酱、沙嗲酱、麻油等....!!!汤底:汤底都十几款真系唔知拣边款好!!!经店员介绍之后, 我地最后都系拣左招牌蕃茄薯仔猪骨汤底!!!火锅配料:稻庭乌冬,金牌四宝丸,和风黑豚蕃茄饺,一啅腐皮卷,豆腐,田园蔬菜盘等等......!!!稻庭乌冬:林得黎又仍然好有弹性!!!唔似平时D乌冬又李又冇弹性!!!真系一个几好既选择!!!金牌四宝丸:黑松露丸、芝士海虾丸、象拔蚌丸、桂花墨鱼丸!!!当中芝士海虾丸系我最喜欢的!!!咬一淡浓浓既芝士流出黎!!!其实芝士海虾丸同象拔蚌丸味道都有似!!!黑松露丸个味道都好香!!!和风黑豚蕃茄饺:味道颇为特别,蕃茄酸味非常扑鼻!!!好适合冇蕃茄不欢既我!!!一啅腐皮卷:口感松化香脆!!!放入汤好入味!!!正正正!!!田园蔬菜盘:粟米,秀珍菇,蕃茄,唐

汤底:
汤底都十几款
火锅配料:
稻庭乌冬:

金牌四宝丸:
!!!

和风黑豚蕃茄饺:

一啅腐皮卷:
口感松化香脆!!!放入汤好入味!!!正正正!!!

田园蔬菜盘:
粟米,秀珍菇,蕃茄,唐蒿,鲜冬菇,油麦菜,菠菜等等!!!岩我地哩D芯心既人啦!!!最重要既系粟米真系好甜!!!

重点黎啦~~~~!!!
牛魔王拼盘:
店员拎出黎既时候,我地一家人都忍唔住"哗"左一声!!!真系好震撼!!!
第一层:澳洲M9黑毛和牛颈脊!!!真系好有牛香又唔肥wo!!!
第二层:手切金钱辗+极品牛爽根!!!哩一层就一般啦!!!我唔太喜欢!!!
第三层:本色极品手切牛+甘草牛柳粒!!!个牛柳粒真系好爽口好好味!!!
美国桶蚝:
一客得六只都好大下,唔系好腥味都几有蚝味几鲜甜。
手打墨汁墨鱼面:
外观就真系不讨好,不过口感就几唔错!!!
游水珍珠龙趸:
真系几大盘亦都几好味!!!

下次耍再试多d款先得!!!
2013-03-23
庆祝纪念