2019-01-15 49 浏览
今日难得两个撑枱脚,决定食餐好D慰劳吓自己,其实想食吉列牛好耐,所以行过见到"和牛",自自然然吸咗我入去~店内以木系装潢为主,雅致得嚟又不失格调,我地较早入座,7:30可以避开咗晚上用餐高峰期,可以慢慢享受食物同环境连餐牌都有木系特色吉列牛有三款选择,我地拣咗中上价钱嘅安格斯盛盒嚟试除吉列牛外,亦有其他和牛盛合可以选择,用料矜贵上盛除平常座位同卡位,仲设有吧枱,另有一番风味前菜系胡麻酱冻豆腐沙律够麻香又微酸带甜,非常醒胃再嚟就系鐡板山贼汁和牛粒,个汁名好得意,配上原粒黑椒粒及洋葱,清甜可口,一啖一粒。个汁同D黑椒又将和牛味道提升不小另外一个系吉列和牛Pizza,餠底又薄又脆,加上蕃茄酱同芝士,再放上吉列和牛同蛋黄酱,层次丰富等咗咁耐,终于等到我最期待嘅吉列牛,除牛外,仲有酱料比你煎好后佐牛食,蜜糖芥末,海盐同盐烧汁,而且师傅先将和牛面炸脆,再由客人自行放上烧炉煎熟。店员建议每面15秒就啱啱好,平时唔食带粉红牛扒的我,都接受到。入口即化,啱啱好,唔会老同鞋食咗几样较浓味食物后,食返个清小小嘅汤饭清一清,虽然话清,但用料一上都唔差,呢个野菜牛肉泡饭亦用上和牛嚟煮,既清又鲜,加埋只旦、D葱花
连餐牌都有木系特色
吉列牛有三款选择,我地拣咗中上价钱嘅安格斯盛盒嚟试
除吉列牛外,亦有其他和牛盛合可以选择,用料矜贵上盛
除平常座位同卡位,仲设有吧枱,另有一番风味
前菜系胡麻酱冻豆腐沙律够麻香又微酸带甜,非常醒胃
安格斯盛盒
食咗几样较浓味食物后,食返个清小小嘅汤饭清一清,虽然话清,但用料一上都唔差,呢个野菜牛肉泡饭亦用上和牛嚟煮,既清又鲜,加埋只旦、D葱花同紫菜就更提鲜~
安格斯盛盒
  • 前菜