2019-07-30 1485 浏览
今日早收工 同友人嚟咗好近太子港铁站嘅吉列牛专门店🙊 虽然舖头唔算大 但都有两张卡位 又有bar枱😬 店内较暗 但几有情调 我地总共嗌咗三样野食明太子手羽烧 鸡翼外面炸得好香脆 炸粉唔会太厚 咬落去有好多明太子酿咗喺鸡翼入面 有好轻微嘅辣味 又有肉汁 系一碟几好食嘅小食🐥和牛涮涮锅 牛肉上碟嗰阵仲系半生熟嘅 又有好多蔬菜系底 有金菇 娃娃菜 冬菇 豆腐 蛋 仲有大葱 和牛食落口肉质鲜嫩 牛味好重😻😻汤底系传统日式汤底 但系唔会系好甜嗰只 味道啱啱好安格斯盛合 嚟到呢间吉列牛专门店 冇理由唔食返呢度嘅招牌菜嘅☺️ 店员一开始俾咗个铁板同调味料我地 跟住吉列牛上台 牛肉脂肪比例好均匀 出面有一层薄薄嘅吉列炸粉 然後放上热辣辣嘅铁板上面 听到煎肉嘅嗞嗞声 真系听到都流口水🤤 煎好咗嘅吉列牛唔算系入口即溶 但系油香好重 全个口腔都有嗰阵牛油香味 最後食埋配菜 翠玉瓜同南瓜煎完之後都好香牛油味呀🎃呢间餐厅牛肉嘅质素好高 无论系炸嘅吉列牛定系渌熟嘅牛肉涮涮锅都食得出牛肉嘅嫩滑 如果你系牛魔王 就一定要嚟试吓啦😛

2019-07-30