2015-08-15 729 浏览
预先订左位, 到左后发现酒家搅一周年庆祝晚会, 大厅开行音响唱歌, 幸好我们是被安排坐房内的台, 否则嘈死, 我们连BB 共9人给了一张大台, 因未齐人我们先点菜, 再叫起....其间一 "知客" 入来想要求我们换台, 出返大厅坐, 说什么有十几人在外等紧想要我地张大台, 我说不调, 她再说他们一早订左台, 原本呢张台系佢地订左.......她真的当我们傻的吗 ? 我都系订左位你地安排我地坐, 仲叫晒野, 根本就系突然有街客, 想我换大台比佢地, 出面嘈到拆天咁点食, 讲句野都听唔到, 跟住听到个知客好大声咁同出面讲: 佢地唔肯换呀 (她的声音很不悦)讲返食物 龙虾芝士乌冬 $68份  - 我地7人以上可以叫2只, 上台发现得几旧龙虾, 似一份份量, 向个著红衫的女侍应查问后佢就拎返走, 后尾再上返就多左2-3旧咁下下, 但全碟都系脚,爪, 头等部位, 一件龙虾身的肉都冇(系一件都冇, 唔系少), 乌冬底依然系一人份量, 睇佢张上菜纸明明写住 "龙虾芝士乌冬 1" , 再问返个侍应, 她很悔气话呢个1 并唔系1份, 话佢张单系入2份, 呢个有2份.......但其他菜我地叫1份, 佢

讲返食物

龙虾芝士乌冬 $68份  - 我地7人以上可以叫2只, 上台发现得几旧龙虾, 似一份份量, 向个著红衫的女侍应查问后佢就拎返走, 后尾再上返就多左2-3旧咁下下, 但全碟都系脚,爪, 头等部位, 一件龙虾身的肉都冇(系一件都冇, 唔系少), 乌冬底依然系一人份量, 睇佢张上菜纸明明写住 "龙虾芝士乌冬 1" , 再问返个侍应, 她很悔气话呢个1 并唔系1份, 话佢张单系入2份, 呢个有2份.......但其他菜我地叫1份, 佢张上菜纸又系写1 .....咁即系任佢讲 ?
佢又坚持话你叫 2份龙虾都系得1份乌冬份量, 呢间富临好呃秤
  即系我地比2份钱就只系食龙虾头同爪+1份乌冬 ? 好离谱啫

顶级牛仔骨煲 $88 - 呢个都好过份, 全煲就系比牛仔骨 "果粒白色骨" +薯仔粒, 牛仔骨食得多, 原来呢间的牛仔骨就系指净系比粒 "骨" 你食, 而粒骨痴住果少少肉都系冇咪同 UN, 又干, 呃钱之选, 揾笨!
  (上菜时忘记影相, 临尾先补影一张, 真系全煲都系呢D骨粒
顶级牛仔骨
极品烧鹅皇半只 $180 - 呢个ok, 皮烧得够身, 几香嘅

花胶姬松茸烧豆腐 $62 - 豆腐切得薄身, 因为薄所以炸完太干, 烩唔入味, 成碟冇乜味

铁板黑椒猪手 $98 - 黑椒味唔够, 皮又唔够淋, 麻麻地

海参花菇鹅掌煲 $88 - D海参硬梗梗, 冇味, 都未扣到淋身就煮, 失败! 鹅掌就正常够淋

最后埋单,又系果个著红衫的女侍应, 收我地9个茶位, 我问佢BB 都要计?
佢仲大声加悔气话我一早唔讲, 订位时就要讲定架啦, 而家打左单你先讲, 我话订位时讲左啦系你地唔mark, 佢先细声返D
, 后尾退返1位茶钱, 但呢位阿姐态度真系很差劲!

头2个菜都系揾笨, 呢间野好唔老实,  商品说明条例知唔知系乜 ?

2015-08-13