餐厅: 北京樓 (新城市廣場一期)
资讯:

餐厅: 北京樓 (新城市廣場一期)
资讯:

2020-10-12 1378 浏览
我之前有講過好鐘意食北京填鴨,其實我家人都鐘意架,咁為咗方便家人一同慶祝而且佢又做緊半價北京鴨,咁就去食啦,我地都叫咗三隻都幾誇張,今次因為主角係蝦迷,我就發辦蝦蝦蝦,雖然我地分開枱係附近,但食物都係要分開比他們,我就做傳菜分餸我初時睇圖以為蝦得6隻,點知佢唻到有8隻我地可以夠分非常好,佢都幾大隻同彈牙係入味方面可以再好啲浙江高郵黃金蝦球 – 係好鐘意食嘅菜式之一自從上網睇過要咁多粒咸蛋黃後我就唔試整喇,咁邪惡都係出街食好D,佢嘅咸蛋黃都佈滿蝦球味道唔會太咸北京宮爆蝦球 – 呢個菜式佢唔夠惹味,蝦變相無咩味道XO醬腸粉魚香蝦煲 – 呢個好好食,每條腸粉都吸哂XO醬味,蝦亦相對惹味青蔥麻香雞 – 佈滿蔥係面,不過蔥唔夠香,如果新鮮又靚嘅蔥會有辛辣感,或者佢唔係用紅蔥,麻味還可以,但唔夠嫩滑,如果以正價$9X 嘅涼伴佢就差D蟲草花銀芽炒翡翠絲 – 抄得每條都夠味,叫呢個菜嘅原因係我上次已經食過津白咁已經唔係好多可以揀到

北京宮爆蝦球 – 呢個菜式佢唔夠惹味,蝦變相無咩味道