2023-05-21
最近SOGO又感謝祭,熱到熟,冇咩胃口,食番d醒胃嘢,晚餐食吓米線係唔錯嘅選擇,而且有套餐都幾啱食。泡椒酸菜肥牛湯米線呢個米線酸酸辣辣相當醒胃, 米線爽滑彈牙, 肥牛都幾滑溜, 湯底唔算太辣。爆炒京蔥黑椒牛舌飯紅紅綠綠賣相都幾吸引, 咁樣配搭都幾有新鮮感, 牛舌碎粒加上黑椒, 京葱切小段爆炒後十分香口, 牛舌和京葱兩種口感十分配合, 惹味得嚟唔會感覺肥膩, 令人回味。小食加配了微辛蒜香雞翼尖, 雞翼尖厚肉又嫩滑, 食落都幾襟食, 辣辣地又有蒜香味。再來串燒櫻花蝦魚腐串和冬陰功魚腐串, 熱辣辣香噴噴, 小心燙口, 大大粒魚腐炸得很酥脆, 香口又彈牙, 爽脆有嚼口。飲番罐冰凍可樂, 舒服曬!#港式美食 #銅鑼灣美食 #米線關注組 #招牌 #causewaybay #雞翼尖 #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #instafood #hkfoodporn #foodblogger #sogo
泡椒酸菜肥牛湯米線
爆炒京蔥黑椒牛舌飯
飲番罐冰凍可樂, 舒服曬!