灣景廳

Harbour Restaurant
餐厅: 灣景廳
资讯:

2014-07-01 18557 浏览
燕窝奶冻表面有一匙燕窝,都冇欺场架听闻系用3.6牛乳整,奶香浓郁滑嫩却又不会水汪汪,仲系有弹性既甜度不高,唔会觉得好甜腻:^)燕窝蓝莓布甸莓味清香自然,甜度不高嫩滑得黎唔会太过实身,好易入口燕窝金箔红豆糕燕窝只系装饰,连埋金箔好有贵气好吸引椰汁糕部分清新不腻,其实唔系几甜红豆部分带有清甜味,红豆微微起沙是不错的燕窝芒果黑糯米燕窝继续出现,呢个既份量比较多:^0芒果粒鲜甜可口,配上软糯感重黑糯米椰汁稍身,有椰香味但唔会太稠太腻吃得够多了却未觉饱滞燕窝蛋挞蛋部分清甜带蛋香,够嫩滑挞皮系酥皮但唔系脆口果种,油香重却不油腻一口大小就咁拎上手食都唔惊狼狈Chocolate Mousse Cake面层朱古力浆甜中带苦(Y)但中间Mousse部分系就系细滑,食落却有过份creamy的腻感面包布甸用既系一般方包,焗得只有一部分系呈金黄色既只有微微焦香味,外层亦非脆口的蛋既部分甜香水嫩,配上云尼拿汁更添香甜Tiramisu酒香不太重,感觉creamy以及颇甜但佢有朱古力既微苦去稍为中和番Movenpick系既呢度有movenpick雪糕食啦Tiramisu味酒香浓而不刺激甜度适中,好似食紧tiramis
燕窝奶冻
表面有一匙燕窝,都冇欺场架
听闻系用3.6牛乳整,奶香浓郁
滑嫩却又不会水汪汪,仲系有弹性既
甜度不高,唔会觉得好甜腻:^)
燕窝蓝莓布甸
莓味清香自然,甜度不高
嫩滑得黎唔会太过实身,好易入口
燕窝金箔红豆糕
燕窝只系装饰,连埋金箔好有贵气好吸引
椰汁糕部分清新不腻,其实唔系几甜
红豆部分带有清甜味,红豆微微起沙是不错的
燕窝芒果黑糯米
燕窝继续出现,呢个既份量比较多:^0
芒果粒鲜甜可口,配上软糯感重黑糯米
椰汁稍身,有椰香味但唔会太稠太腻
吃得够多了却未觉饱滞
燕窝蛋挞

蛋部分清甜带蛋香,够嫩滑
挞皮系酥皮但唔系脆口果种,油香重却不油腻
一口大小就咁拎上手食都唔惊狼狈
Chocolate Mousse Cake
面层朱古力浆甜中带苦(Y)
面包布甸
用既系一般方包,焗得只有一部分系呈金黄色既
只有微微焦香味,外层亦非脆口的
蛋既部分甜香水嫩,配上云尼拿汁更添香甜
Tiramisu
酒香不太重,感觉creamy以及颇甜
但佢有朱古力既微苦去稍为中和番
Movenpick

系既呢度有movenpick雪糕食啦
Tiramisu味酒香浓而不刺激
甜度适中,好似食紧tiramisu咁
朱古力味甜中带微苦,朱古力香气好重
仲有佢系加左朱古力碎片系入面,有点质感分别
日式芝士蛋糕
呢个芝士蛋糕比较轻身,芝士味香得黎唔会太浓
糕身也是松软微粉,并非creamy实身版,腻度因而降低
黑森林蛋糕
朱古力碎片偏甜,加上中间既cream,感觉有点腻
蛋糕体干身但味道都系甜,冇黑朱古力既苦味坐阵,整体都系偏甜腻既
Movenpick
草莓味清甜自然,带有草莓果肉
连唔中意食草莓味既朋友都赞好
云尼拿味有好多云尼拿籽,好用足料
味道天然非靠香精香油
蓝莓芝士蛋糕

芝士部分系软身既,香浓不腻
蓝莓果酱酸甜解腻
加上底部系蛋糕体,干身微甜,令腻感减少
焗蓝莓芝士蛋糕
呢个系芝士部分好浓郁实身既
焗完有份微焦香气,加上芝士香真系绝配
蓝莓又甜又酸既清新味道都几解到腻
另外佢饼底甜,但唔会太油腻太重牛油,整体未至于甜腻
好开扬舒适
有落地玻璃可以望景,又有自然光线照入黎,够光猛但唔晒
卫生情况不错,地下冇咩垃圾及不洁处
用餐优惠
优惠券