2008.10.11(六) 生日飯生日飯生日飯 again, again and again ,今回為慶祝楊生牛一 ~~ Happy Birthday ~~原址前身是 也是日式放題,記得前者不論食物﹑服務質素都屬低次檔,關門大吉實屬正常。現今的竹屋內部比昔日整潔﹑燈光柔和,是次訂了房11人,房間較細若人齊必有擠迫感。飲品有罐庄KIRIN BEER﹑罐庄百事可樂﹑薑蜜﹑果味綠茶﹑紅豆冰等等﹔薑蜜既薑味勁辣,紅豆冰勁椰奶味,都係飲罐庄穩陣。刺身三文魚﹑油甘魚﹑魷魚﹑墨魚屬正常﹑吞拿魚多筋到sip晒牙縫(最終咬唔到要吐出)﹑鮑魚最好味,沒北寄貝有點失望。拉麵湯底好淡﹑麵豉湯偏咸 (我最愛麵豉湯 咸都飲咗兩碗 )﹑天婦羅脆粉好厚 (見你熱辣辣就唔扣分喇)﹔慶幸燒物出色味道好,款式多全部即做熱辣辣送上,尤以芝麻雞亦最捧(一番) 必食推介。楊太自携一磅既雪糕蛋糕,店長送來蛋糕時上面放了一個火箭般的物體 (體積機乎比蛋糕還要大 ) 各人疑惑之際,店長說由他代為點火,火光一到火箭應聲變身,蓮花啊...還伴隨生日音樂響起,對我們未見過這款candle的人來說確實為我們帶點驚喜,多謝晒竹屋店長既心思﹔可
原址前身是 [郎田] 也是日式放題,記得前者不論食物﹑服務質素都屬低次檔,關門大吉實屬正常。
拉麵湯底好淡﹑麵豉湯偏咸 (我最愛麵豉湯 咸都飲咗兩碗
) 各人疑惑之際,店長說由他代為點火,火光一到火箭應聲變身,蓮花啊...還伴隨生日音樂響起,對我們未見過這款candle的人來說確實為我們帶點驚喜,多謝晒竹屋店長既心思﹔可惜的是已將楊太的蛋糕外貌毀於一旦

埋單 每位 $178 + 10% = 196
最抵的是兩成人可免一位八歲以下小童,不過謹記睇單,假若我們不看單就蝕咗都唔知
帶你置身其中 ~ 靚嗎?!
必食推介 芝麻雞亦
好在G哥哥醒,最尾都有叫佢拎雪糕黎...哈,綠茶最好味
燒物最出色,來吧! 抬頭看看這串茄子