2015-10-22 327 浏览
之前朋友介绍话呢间串烧店好食, 但一直都无机会试. 今日见放假, 就打电话黎book位试下行到门口已经闻到好香, 系个D辣辣烧烤味道. 我地坐底就即刻剔野食喇! 野食种类都好多, 大致分为: 肉类, 丸类, 海鲜类, 菜类. 我地叫咗几款BBQ必叫野食同埋几款未试过的. 包括有:1) 茄子 - 茄子好大条, 烧到好香, 热辣辣咁放上枱闻到好香, 加埋面头的蒜蓉同辣椒吊味, 好正2) 烤鸡肾串 - 面头食到有烧汁, 令到佢个肉质保留到水份, 而且好够味, 有微微焦香味道, 唔错3) 烧鸡翼 - 鸡翼系我呢篇食评的推介, 虽然鸡翼看似普通同周围都食到, 但呢间安安烧的鸡翼系烧到啱啱好, 外层有脆皮的感觉, 里面就好嫰滑同充满肉汁, 加埋洒上面的孜然粉同埋辣粉, 非常惹味!4) 麻辣牛骨髓 - 呢款系用钖纸包住黎烧, 麻辣味都几香但个人认为可以再辣D, 因为我自己钟意食牛骨髓的口感, 所以会比个like5) 沙茶酱墨鱼咀 - 墨鱼咀略嫌大粒咗D, 食到落中间味道有少少唔够总括黎讲, 呢间安安烧D串烧辣度刚刚好适合香港人口味, 但如果觉得唔够辣可以自行加辣粉同孜然粉, 我自己就觉得好够味, 下

总括黎讲, 呢间安安烧D串烧辣度刚刚好适合香港人口味, 但如果觉得唔够辣可以自行加辣粉同孜然粉, 我自己就觉得好够味, 下次黎会试埋其它野食
烧鸡翼
2015-10-03