2019-10-17 288 浏览
呢排天天开始转凉,朋友介绍左呢间炖汤外卖,真系好正!👍🏻佢系可以外卖送到,唔洗落街去拎!不过有小小比较麻烦就要提早廿四小时订餐,但为左返工有得饮炖汤,都系试左😋😋我叫左炖汤套餐,有一个炖汤+一个细饭,同同事分别叫左三个餐:五指毛桃炖唐排,胡椒猪肚炖汤,南北杏菜干炖猪肺,配洋葱猪扒饭,蜜糖鸡翼饭,凉瓜菜圃煎蛋饭!预定既时候拣左1:00-1:30送到,不过就早左小小,约12:40就已经到左🤪一开始见到个包装觉得都几仔细,但见到个细饭咁细⋯⋯⋯心谂饱唔饱嫁~~惊唔饱要揾野食~打开发现原来汤料都唔少,可以做送食埋~同埋佢既汤本身无咩落盐,会俾一包仔盐你自己选择落唔落~👍🏻五指毛桃个汤足料好饮,清清地,感觉无味精,唔落盐始终淡d,所以我都有落盐~😂胡椒猪肚味浓d,唔洗落盐都够味,有猪肚同唐排食~菜干猪肺汤都系清清地,真系有猪肺系入面三个饭入面呢,洋葱猪扒饭感觉最送饭~因为有汁,蜜糖鸡翼饭得两只鸡翼,凉瓜菜圃蛋都系两片蛋角,不过好彩汤料可以当送食,食完唔会好饱,但都唔会饿,都几好~👍🏻不过重会想饮多d汤~😂唔够候😜总括黎讲,成餐都好正,又方便!系个App到落单就得!今日落定听日食~题外话个App重
呢排天天开始转凉,朋友介绍左呢间炖汤外卖,真系好正!👍🏻
胡椒猪肚味浓d,唔洗落盐都够味,有猪肚同唐排食~
菜干猪肺汤都系清清地,真系有猪肺系入面

题外话个App重有得睇个厨房既直播,见到个厨房都好干净,食得都放心好多😉
炖汤套餐
2019-10-17