2023-03-30 224 浏览
上星期去咗中环揾朋友Happy Hour,饮完后就系附近揾嘢食,见到呢间串烧店8点几都仲好多人,咁应该系好嘢黎,就决定同朋友去试吓,餐厅提供不同款式口味的串烧,有港式、日式、川式、泰式都有,口味选择多,而且价钱合理,怪不得平日都咁多人。🥢盐烧赤鸡颈肉 自从上次试过鸡颈肉后就成为推广大使,原来朋友都系未试过,咁梗系要试吓啦~ 今次呢间都好唔错,鸡肉嫩滑,油脂分布均匀,只要加少少盐去调味就已经好足够😋 🥢麻辣免治鸡肉软骨酿冬菇 呢个比较辣,免治鸡肉软骨有口感,配埋冬菇食好惹味😋 🥢盐烧和牛牛小排 牛小排有意外惊喜,因为原本只系谂住简单的牛肉咁,卖相也只是一般,但入口就是不同,肉质嫩滑香浓,油脂丰富😋🥢厚切盐烧牛舌腩 厚切软腍有口感, 啖啖肉好满足食牛舌既欲望。 🥢麻辣猪大肠 猪大肠肥瘦适中,我少食都可以接受,而且有少少辣,有减轻肥腻感,食多几旧都唔觉 🥢福冈味噌松阪猪 松阪猪,即猪颈肉,有油脂,也有脆感,配上有少少甜美的味噌,出奇地配合。 🥢盐烧豚肉荔枝卷、 豚肉豆苗卷 串烧好钟意点这个,荔枝清甜juicy,配著烧得微微焦香的豚肉。 豆苗卷异曲同工,只不过系包住翡

🥢盐烧赤鸡颈肉

🥢麻辣免治鸡肉软骨酿冬菇
呢个比较辣,免治鸡肉软骨有口感,配埋冬菇食好惹味😋

🥢盐烧和牛牛小排

🥢厚切盐烧牛舌腩
厚切软腍有口感, 啖啖肉好满足食牛舌既欲望。

🥢麻辣猪大肠

🥢福冈味噌松阪猪

🥢盐烧豚肉荔枝卷、 豚肉豆苗卷
串烧好钟意点这个,荔枝清甜juicy,配著烧得微微焦香的豚肉。 豆苗卷异曲同工,只不过系包住翡翠苗,第一次见,几清新。

🥢盐烧原块鸡皮
呢个系必点菜式,张开的鸡皮烧得薄脆,烧得干身唔肥腻,好似食紧猪肉纸咁,正!

🥢豚肉节瓜波板糖(附月见)
呢个系餐厅自己自创的,见到相觉得意所以特别叫黎试吓,真系好似一支波板糖咁,豚肉及节瓜片一起卷成圆饼,加上竹签真系好似一支波板糖咁,味道系猪肉味,唔留心其实唔觉有节瓜在中间,醮埋鸡蛋更加嫩滑

餐厅有时令海鲜,会有牌写住几多钱,可惜我地去到叫时已经售罄,咁唯有叫番D大路D 既, 但其实都好唔错~
🥢牛油蒜蓉烧虎虾
虎虾啖啖肉,爽口弹牙,充满蒜蓉香味,正~

🥢蒜蓉烧广岛蚝
广岛蚝烧得刚刚好,无over cooked,蚝肉仲系好嫩滑juicy 。

🥢烧茄子
茄子都几大条,铺上满满的蒜蓉,上到枱好香,啖啖茄子好

🥢蟹膏烧饭团
饭团超大,比平时一般日式串烧店的饭团大一个size,满满的蟹膏舖满饭团面,海苔独立包装另上,唔会因为放得耐而变淋, 饭团面烧得无脆,配埋鲜味蟹膏,食完好满足。
蟹膏烧饭团

🥢黑糖烧菠萝
甜品点咗黑糖烧菠萝,面头甜甜地,配上微酸又多汁的菠萝,好味,完美的完结一餐

另外仲叫咗盐煮枝豆、汁烧免治鸡肉软骨棒(附月见) 、明太子鸡腿肉 。

饮品是啤酒,而家做紧买一送一,好抵❤️
另外,朋友点咗百香果梳打,酸酸甜甜好大杯,啱晒食串烧。
  • 黑糖烧菠萝
  • 厚切盐烧牛舌腩