2017-06-02
在嘉連威老道逛街,不知不覺又到晚餐時間,抬頭一看,有很多樓上鋪噃,隨意找一間餐廳醫醫肚囉正係Hungry 嘅時候,就入呢間Hungry Pug 吧餐廳風格不錯呢煙三文魚沙律,賣相十分精緻煎得香香嘅煙肉做成碗一樣,盛著煙三文魚和新鮮的沙律菜煙三文魚的Size 不少哦色澤鮮明,咸咸香香,醒胃,沙律菜鋪滿芝士碎,滋味海鮮拼盤配海龍王湯,新菜色哦!先上一碟海鮮:大蝦,藍青口,斑塊。。。。再把熱湯慢慢加落去睇到都口水直流新餐廳真有卓頭呢,湯都特別過人海龍王湯蝦味特濃,相信熬了不少時間呢安格斯西冷扖,五成熟,外面煎得香,能鎖著肉汁切開肉還是嫩嫩紅紅的, 西冷牛扒為牛胸脊肉部分,肉質纖維較牛柳厚,因此頗具咬感,而肉味也更濃郁,最啱我不喜愛吃太肥嘅人喇食埋甜品才可以Sweet Ending 呢Malteser Parfait 似 Ice cream 但又不是Ice cream 好香好滑,混著朱古力碎也不會太甜,廚師做得很恰當,伴碟是酸酸甜甜的桑梅,既能裝飾,味道跟芭菲也很夾侍應服務態度很好,我們說有點熱,他立刻跟我們調高一點冷氣坐下坐下,餐廳已經滿座,大部分都是年輕人呢
正係Hungry 嘅時候,就入呢間Hungry Pug 吧
餐廳風格不錯呢
煙三文魚沙律,賣相十分精緻
煎得香香嘅煙肉做成碗一樣,盛著煙三文魚和新鮮的沙律菜
再把熱湯慢慢加落去
睇到都口水直流
新餐廳真有卓頭呢,湯都特別過人
海龍王湯蝦味特濃,相信熬了不少時間呢
安格斯西冷扖,五成熟,外面煎得香,能鎖著肉汁
食埋甜品才可以Sweet Ending 呢
侍應服務態度很好,我們說有點熱,他立刻跟我們調高一點冷氣
坐下坐下,餐廳已經滿座,大部分都是年輕人呢