上周末我同三五知己揾咗个地方聚聚,选择咗一间做打边炉出名嘅地方,真系一个正选择。由头到尾,每样嘢食都系舌尖上嘅惊喜,令人回味无穷。肉类选择真系令人眼花缭乱👀,但其中最令我印象深刻嘅就系安格斯牛和黑毛猪。安格斯牛肉质鲜嫩多汁,而且几乎冇膻味,每一啖都系咁滑咁香,真系食到停唔到口。至于黑毛猪,肉质细嫩而且鲜美,好似融化喺口里咁。𠮶啲特色丸类都非常值得一试。特别系车打芝士热狗肠,啖啖芝士,真系超级过瘾😋。如果你系芝士控,咁真系唔可以错过。另外,韩国珍宝蟹柳同台湾无字豆纸都非常有特色,唔同于一般餐厅嘅选择,每样都令人惊喜。而家讲下汤底啦,我哋选咗一个靓椰香汤底,味道清香却又鲜美,仲有那种淡淡嘅甜度,系汤底嘅首选之一。真系要赞下呢度嘅环境,干净整洁又舒适,即使系周末人多都唔会觉得太挤迫。聚会咁开心,食物又好味,仲有啲啥呢?对啦,服务态度都非常友好,令成个晚上都好开心😊。总之,呢一餐打边炉系真系食得好满足,每样食物都好有水准,尤其系肉类和特色小食,每一样都令人回味无穷,绝对系下次聚会嘅首选!